Pluss Lanserer restaurantkonsept formet av stjernekokk Wood Hotel Bodø satser på anerkjente kokker og lokal vri når de snart åpner sin nye restaurant.
Matprisen 2024 jakter kandidater Prisen skal dele ut for ellevte gang. Nå ønsker arrangøren forslag til kandidater.
To konkurser ga ny giv Før jul ble det klart at Olympen i Oslo har fått nye eiere. Dermed fikk også den asiatiske fusionrestauranten Xeast nye muligheter i nye lokaler.
Pluss ANMELDT: En middag med utsikt Vi har sendt våre restaurantanmeldere opp i 33. etasje på Radisson Blu Plaza i Oslo. Les hvordan det gikk i høyden.
Pluss Norges beste vinkelner – igjen Nikolai Haram Svorte gikk helt til topps i kåringen av Norges beste vinkelner. Som han gjorde det i fjor.
Utsolgt matfestival Tjuvholmen Foodie Festival går av stabelen 7.-9. mars. Billettene er allerede utsolgt.
Pluss – Jeg gjør alt for at gjestene våre skal bli tilfredse Aleksandrs Gornejevs liker godt å utvikle nye retter til hotellets gjester. Da bruker han gjerne lokale produkter.
Rein og akevitt på Bocuse d’Or-menyen – Det er perfekt med rein og akevitt som de siste obligatoriske råvarene, sier Norges kandidat.
Lanserer eksperttjeneste til restauranter Guiden er basert på 50 års ekspertise innen bærekraftig hygieneledelse.
Musserende nyhet fra Bordeux Fleur de Vignoble Crémant er laget på regions mest tradisjonsrike druetyper.
Strawberry ruller ut nysatsing på 26 norske hotellrestauranter Inspirasjonen er hentet fra gjestenes favorittretter.
Bygger uteservering 110 meter over bakken – Det sykeste vi har vært med på til nå, sier Hans Otto Hæger i Solskjermingsgruppen Ringfoss.
Tilbyr tjenestebolig med unik utsikt til kjøkkensjef Hotel Union Øye går nye veier i jakten på den rette.
Satser hundrevis av millioner for å lokke utenlandske turister til Lofoten Utvikler fiskeværet i Lofoten til å bli en luksusdestinasjon.
Nå kommer Oslo kommunes utelivskurs på engelsk Alle som jobber med servering av alkohol i hovedstaden etter klokken 01.00 om natten, skal ha kurset.
Dry aged… fisk! Modningsskap for kjøtt dukker opp i stadig flere restauranter og butikker. Nå kommer motstykket svømmende.
Nå kommer energi-ølen – Vi har akkurat testet det ut på noen skisteder. Du kan jo gjette hvordan det gikk.
Dette er Gastrotechs nyeste ovnteknologier Gastrotech vil vise frem Alto-Shaams nyeste teknologier på UMAMI-messen
Her var det 40 ledige lærlingeplasser i fjor Hotell- og restaurantfag i Trøndelag håper på flere søkere.
Filip August Bendi klar for Bocuse d’Or Jobber til daglig som kreativ utvikler hos Thon Hotels i Oslo.
Reinspikka satsing på norsk matkultur Markedsutvalget for reinkjøtt ønsker mer oppmerksomhet på reinkjøtt.
Satser stort på «sirkusrestauranter» I dag slår restaurantkjeden Pincho Nation opp dørene til en ny restaurant i Porsgrunn. Det er kjedens første francheisenhet i Norge. Nå kommer det flere, mange flere, ifølge folkene bak.
Norsk startup gjør suksess med skykjøkken Oppstartsselskapet Livly bistår restauranters takeaway-drift og opplevde en eksplosiv vekst i 2020. – Det hadde vært umulig å betjene takeaway-etterspørselen uten skykjøkken, sier restauranteier.
Foodback skal forenkle Ny portal samler påbudene og mulighetene smittevernstiltakene gir. – Målet er en vesentlig forenkling for både restaurantene og gjestene, samt å legge til rette for videre digital dialog også etter pandemien, sier Martin Jørgensen CEO i Foodback.
Ny kokebok-seier til Hellestrøm Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan har vunnet prisen «Beste norske kokebok 2020»
Til VM med potetvaffel og røkelaks Den norske mesterkokken Filip August Bendi skal forsvare Norges ære i VM i tapas i Valladolid i Spania.
Hvarnes blir ny landslagssjef De Norske Kokkelandslagene har sikret seg Gunnar Hvarnes som manager. Nå settes siktet mot VM i 2022 og OL i 2024.
To av tre frykter konkurs Flere enn 6 av 10 reiselivsbedrifter i NHO Reiselivs undersøkelse mener det er en reel risiko for at de går konkurs som følge av koronasituasjonen.
- Målet er å overleve krisen NHO Reiseliv-direktøren roser regjeringen og Stortinget for å ha lyttet til NHO Reiselivs anbefalinger. Med opp til 125.000 ansatte i fare for permitteringer, er det viktigere enn noen gang at konkurser unngås.
«Veikart for Matnasjonen Norge 2030» – Vi håper denne rapporten kan bli et spennende bidrag til Regjeringens arbeid med å utforme strategien for Matnasjonen Norge. Det sier Torill Engelberg som er prosjektleder for SMAK 2020.
Bergens første Michelin-stjerne I mai 2019 var Bare Vestland og Bare Børsen på randen av konkurs. Ni måneder senere har de sikret Bergens første stjerne i Michelin-guiden.
Stjernedryss til Norge Norge får hele fire nye restauranter med én stjerne i Michelin-guiden, Re-Naa sikret seg to stjerner, mens Maaemo dessverre mistet sine tre stjerner på grunn av flyttingen.
Alle gode ting er 4! Norge har fått fire nye en-stjernerestauranter, vår aller første to-stjernersrestaurant, men Maaemo mister sine stjerner. Les alt om utdelingen her.
Bølgen & Moi i 25 år Barak Obama, Meryl Streep, Bill Gates, Mike Tyson, konger og prinsesser har alle "tatt" Bølgen (og Moi). Hovedpersonene selv er mest fornøyd med å ha gitt så mange "vanlige gjester" gode opplevelser i 25 år.
De åpner The Tea Room Stjernekokken Luke Henderson (25) og vinconnoisseur Jefferson Goldring (29), begge kjent fra Maaemo, gjør seg klar til åpning av sin nye restaurant.
Fra guidebok til restaurantbibel I skrivende stund skinner 80 Michelin-stjerner over den nordiske restauranthimmelen, fordelt på 64 restauranter. Norge har åtte av de, med spydspissen Maaemo i front. Her er oversikten og historien om Michelinguiden.
Hvor kommer Michelin-stjernene? Åtte norske restauranter håper å beholde sine stjerner, noen vil ha flere, mens en rekke andre håper på sine første. Her er noen spådommer før stjernedrysset i Trondheim.
Arne Sørvig Norsk kokkekunst og matkultur er i vinden som aldri før. En særdeles viktig bidragsyter er lederen av Bocuse d´Or Norge, nå kjent som Årets Kokk. Her er fem kjappe med Arne Sørvig.