SATSER: Jama Awaleh (til venstre) og Kim Søyland satser stort på restaurantmarkedet i hovedstaden. Snart åpner Tullinløkka dørene igjen.

Ikonisk serveringssted gjenoppstår

Justisen på Tullinløkka åpner dørene. 

Publisert

Knapt ti måneder etter at Justisen måtte stenge dørene etter førti års drift i Møllergata, kan Oslos befolkning glede seg over nyheten om at det legendariske serveringsstedet gjenoppstår på Tullinløkka, heter det i en pressemelding fra byOSLO Group. 

– Justisen er et sted med historisk sus over seg, og det skal vi forvalte med største omhu. Vi har lett en god stund etter egnede lokaler som kan gjenskape den helt spesielle Justisen-atmosfæren, og nå har vi endelig landet dem, sier en begeistret utelivsaktør, Jama Awaleh, partner i byOSLO Group som står bak Justisen.

Justisen har en nesten hundre år gammel historie, og har vært et kjent og kjært utested for Oslos befolkning i mange generasjoner. 

Eierne av Justisen jobber nå med å tilpasse lokalene, og ser for seg at dette vil skje i flere steg i tiden fremover, og konseptet blir noe modernisert i de nye lokalene, og eierne satser på en mer allsidig bruk i forbindelse med eventer. Med mange både små og store rom i flere etasjer blir det mulig å ha alle typer arrangementer, selskaper og forretningsmiddager, og man kan booke chambre separée og velge blant ulike selskapsmenyer.

Gjestene kan glede seg over at ventetiden ikke blir så lang:

– Planen er åpne første fase av nye Justisen allerede før jul i år. Det skal bli deilig å få åpnet vår kjære Justisen igjen, sier Jama.

Justisen har måttet flytte lokaler to ganger på grunn av utvidelse av regjeringskvartalet, men sorgen var ekstra stor da dørene i Møllergata ble stengt etter hele førti års drift i desember 2022. Justisen fikk sitt navn fordi restauranten opprinnelig lå tvers over gaten for Justisdepartementet og like i nærheten av Oslo politikammer, og ble hyppig frekventert av jurister og politifolk.

Når Justisen gjenoppstår i nye lokaler, lever det opp til navnet sitt og ligger beleilig nok bare et steinkast unna Tinghuset, ved Tullinløkka.

– Tullinløkka er en spennende bydel i full utvikling, og vi håper at Justisen med sin sentrale beliggenhet blir et møtested for folk i alle aldre – både etter jobb på hverdager og i helgene, fortsetter Jama.

Powered by Labrador CMS