Strawberry ruller ut nysatsing på 26 norske hotellrestauranter Inspirasjonen er hentet fra gjestenes favorittretter.
Bygger uteservering 110 meter over bakken – Det sykeste vi har vært med på til nå, sier Hans Otto Hæger i Solskjermingsgruppen Ringfoss.
Tilbyr tjenestebolig med unik utsikt til kjøkkensjef Hotel Union Øye går nye veier i jakten på den rette.
Satser hundrevis av millioner for å lokke utenlandske turister til Lofoten Utvikler fiskeværet i Lofoten til å bli en luksusdestinasjon.
Nå kommer Oslo kommunes utelivskurs på engelsk Alle som jobber med servering av alkohol i hovedstaden etter klokken 01.00 om natten, skal ha kurset.
Dry aged… fisk! Modningsskap for kjøtt dukker opp i stadig flere restauranter og butikker. Nå kommer motstykket svømmende.
Nå kommer energi-ølen – Vi har akkurat testet det ut på noen skisteder. Du kan jo gjette hvordan det gikk.
Dette er Gastrotechs nyeste ovnteknologier Gastrotech vil vise frem Alto-Shaams nyeste teknologier på UMAMI-messen
Her var det 40 ledige lærlingeplasser i fjor Hotell- og restaurantfag i Trøndelag håper på flere søkere.
Filip August Bendi klar for Bocuse d’Or Jobber til daglig som kreativ utvikler hos Thon Hotels i Oslo.
Reinspikka satsing på norsk matkultur Markedsutvalget for reinkjøtt ønsker mer oppmerksomhet på reinkjøtt.
Satser stort på «sirkusrestauranter» I dag slår restaurantkjeden Pincho Nation opp dørene til en ny restaurant i Porsgrunn. Det er kjedens første francheisenhet i Norge. Nå kommer det flere, mange flere, ifølge folkene bak.
Norsk startup gjør suksess med skykjøkken Oppstartsselskapet Livly bistår restauranters takeaway-drift og opplevde en eksplosiv vekst i 2020. – Det hadde vært umulig å betjene takeaway-etterspørselen uten skykjøkken, sier restauranteier.
Foodback skal forenkle Ny portal samler påbudene og mulighetene smittevernstiltakene gir. – Målet er en vesentlig forenkling for både restaurantene og gjestene, samt å legge til rette for videre digital dialog også etter pandemien, sier Martin Jørgensen CEO i Foodback.
Ny kokebok-seier til Hellestrøm Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan har vunnet prisen «Beste norske kokebok 2020»
Til VM med potetvaffel og røkelaks Den norske mesterkokken Filip August Bendi skal forsvare Norges ære i VM i tapas i Valladolid i Spania.
Hvarnes blir ny landslagssjef De Norske Kokkelandslagene har sikret seg Gunnar Hvarnes som manager. Nå settes siktet mot VM i 2022 og OL i 2024.
To av tre frykter konkurs Flere enn 6 av 10 reiselivsbedrifter i NHO Reiselivs undersøkelse mener det er en reel risiko for at de går konkurs som følge av koronasituasjonen.
- Målet er å overleve krisen NHO Reiseliv-direktøren roser regjeringen og Stortinget for å ha lyttet til NHO Reiselivs anbefalinger. Med opp til 125.000 ansatte i fare for permitteringer, er det viktigere enn noen gang at konkurser unngås.
«Veikart for Matnasjonen Norge 2030» – Vi håper denne rapporten kan bli et spennende bidrag til Regjeringens arbeid med å utforme strategien for Matnasjonen Norge. Det sier Torill Engelberg som er prosjektleder for SMAK 2020.
Bergens første Michelin-stjerne I mai 2019 var Bare Vestland og Bare Børsen på randen av konkurs. Ni måneder senere har de sikret Bergens første stjerne i Michelin-guiden.
Stjernedryss til Norge Norge får hele fire nye restauranter med én stjerne i Michelin-guiden, Re-Naa sikret seg to stjerner, mens Maaemo dessverre mistet sine tre stjerner på grunn av flyttingen.
Alle gode ting er 4! Norge har fått fire nye en-stjernerestauranter, vår aller første to-stjernersrestaurant, men Maaemo mister sine stjerner. Les alt om utdelingen her.
Bølgen & Moi i 25 år Barak Obama, Meryl Streep, Bill Gates, Mike Tyson, konger og prinsesser har alle "tatt" Bølgen (og Moi). Hovedpersonene selv er mest fornøyd med å ha gitt så mange "vanlige gjester" gode opplevelser i 25 år.
De åpner The Tea Room Stjernekokken Luke Henderson (25) og vinconnoisseur Jefferson Goldring (29), begge kjent fra Maaemo, gjør seg klar til åpning av sin nye restaurant.
Fra guidebok til restaurantbibel I skrivende stund skinner 80 Michelin-stjerner over den nordiske restauranthimmelen, fordelt på 64 restauranter. Norge har åtte av de, med spydspissen Maaemo i front. Her er oversikten og historien om Michelinguiden.
Hvor kommer Michelin-stjernene? Åtte norske restauranter håper å beholde sine stjerner, noen vil ha flere, mens en rekke andre håper på sine første. Her er noen spådommer før stjernedrysset i Trondheim.
Arne Sørvig Norsk kokkekunst og matkultur er i vinden som aldri før. En særdeles viktig bidragsyter er lederen av Bocuse d´Or Norge, nå kjent som Årets Kokk. Her er fem kjappe med Arne Sørvig.
– Norske restauranter er fanget i fortiden Dansk oppstartsselskap vil totalforandre den norske restaurantbransjen. Nå gir de gratis bordbooking til alle norske restauranter.
Lærlingeseier til Fisketorget Lærlingene på til Fisketorget i Stavanger stakk av med seieren i ASKO Servering Norgescup 2020.
Chargo skal hindre batteriangst Gründer Even Moss Lundemo har ambisjoner om å utplassere flere tusen ladestasjoner for mobiltelefoner innen utgangen av 2020. Blant annet hos norske restauranter.
Reiselivsprisen 2019 til Under Under ble tildelt Reiselivsprisen 2019. – En velfortjent pris til en bedrift som satser, inspirerer og skaper unike gjesteopplevelser med bærekraft i sentrum, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.
Vant NM i sunn fastfood – Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni, etter å smakt Zawaiian Classic poke bowl fra Zawai på Briskeby i Oslo.
Tar opp kampen mot de store utelivsaktørene Oslo-gutta Kim Søyland og Jama Awaleh står bak Selskap & Serveringsgruppen og er ikke redde for å innrømme at de kjemper over sin vektklasse. Nå ønsker de å vise mer muskler og relanserer selskapet under nytt navn: byOSLO.
Tar Bølgen på Gimle I dag åpner Bølgen & Moi ny restaurant på Gimle med provoserende «Pop- art»-kunst fra Mr. Kling på veggene. Og suksess-oppskriften fra Briskeby med champagnelunsj, ja den videreføres.
– En fantastisk ambassadør Svein Jæger Hansen er matformidler, lokalmat-forkjemper og lidenskapelig opptatt av mathåndverk. Nå runder han 25 år på Scandic Meyergården Hotell i Mo i Rana.
Svanemerket til Miele Vaskemiddelet UltraPhase Sensitive til TwinDos-systemet i Miele sine vaskemaskiner oppfyller nå kravene som er satt for å motta Svanemerket – Nordens offisielle og mest kjente miljømerke.
Bølgen & Moi flytter Bølgen & Moi har bestemt seg for å flytte suksess-restauranten på Briskeby litt lenger ned i «gata», nærmere bestemt til Frogner House på Gimle.
Håvard (20) og Audun (19) er Nordens beste Gull til lærlinger fra Statholdergaarden i Nordisk Mesterskap for kokkelærlinger.
Ny konkurranse: Årets Unge Kokk Stiftelsen Året kokk lanserer en ny konkurranse for kokker under 25 år. Måler å utvikle kokketalenter som kan hevde seg i verdens mest krevende kokkekonkurranse, Bocuse d’Or.
Siste sjanse for mat-kupp Restaurantfestivalen i Oslo gir matglade gjester mulighet til å nyte to-retters gourmetmat fra noen av byens beste restauranter – uten å tømme lommeboken. Nå er det siste innspurt.
To stjerner til Trondheim Trondheims-restauranten Fagn, med Jonas Nåvik (bildet) i spissen, sørget for trønder-hovedstadens første Michelin-stjerne noen sinne. Rett etterpå sikret Heidi Bjerkan og Credo sin første stjerne.
Knall åpningshelg i Torggata I helgen gjenoppstod Torggata Bad gjenoppstår som matmarked i form av Oslo Street Food. Målet er å bli Oslos nye storstue for mat og drikke.
Her skal Michelin-stjernene deles ut Når årets nordiske Michelin-stjernene deles ut i februar, er det danske Århus som er vertskap.
Barnehage fikk matredderpris Barnehagen Kidsa Løvåsbakken i Fyllingsdalen fikk denne uken utdelt Matredderprisen for sitt foregangsarbeid i kampen mot matsvinn.
Gull – gull – gull – gull Kokkelandslaget senior tok i går sitt andre gull i VM, denne gang for sin kaldmat-buffet som ble presentert for dommerne tirsdag morgen. Dermed har de to norske lagene vunnet totalt fire gull i VM så langt.
Dobbelt gull til Norge På første konkurransedag under VM i kokkekunst tok både junior- og seniorlandslaget gull i sine konkurransegrener. I dag venter nye oppgaver.
Sprøyter nitrogen rett i suppa AGA lanserer nytt produkt for rask nedkjøling av flytende næringsmidler. Målet er å opprettholde smak, konsistens og kvalitet.