Den store satsingen på reinkjøtt vil besøkende på UMAMI ARENA legge merke til.

Reinspikka satsing på norsk matkultur

Markedsutvalget for reinkjøtt ønsker mer oppmerksomhet på reinkjøtt.

En av de store satsingene på UMAMI ARENA er markeringen av norsk, rent og bærekraftig reinkjøtt. «Helten på vidda» er klare til å presentere noe av det mest unike vi har å by på innen norsk matkultur, skriver UMAMI ARENA i en pressemelding.

14.-17 februar 2023 arrangeres landets største mat- og drikkemesse for alle som jobber innenfor mat- og måltidsbransjen, samt uteliv på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

– Dette er smaken av vidda! Dyrene beiter i naturen, følger årstidsvariasjonene og preges av omgivelsene. Reinkjøttet er naturbasert, ekte og smakfullt, det ønsker vi å ut med til et bredt publikum – både blant forbrukere og proffmarked, sier Sissel Olsen i sekretariatet til Markedsutvalget for reinkjøtt.

Det er Markedsutvalget for reinkjøtt som står bak denne unike satsingen – et samarbeid som skal sikre norsk reinkjøtt positiv oppmerksomhet og kjøpsutløsende adferd hos forbrukerne. Dette gjøres gjennom generisk markedsføring av reinkjøtt og hvor «Rein – helten på vidda» er det samlende konseptet som brukes i all kommunikasjon.

Utvalget består av fem medlemmer: Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL) oppnevner tre medlemmer, Private Reinsdyrslakteriers Landsforbund (PRL) oppnevner ett medlem og Landbruks- og matdepartementet (LMD) oppnevner ett medlem. Landbruksdirektoratet er sekretariat.

– Reinkjøttet er også smaken av samisk kultur, forankret i århundrelange tradisjoner og en livsform som er tilpasset dyrene. Det er produsert under harde, men naturlige forhold med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng – og på naturens premisser som gir den unike og milde viltsmaken, sier lederen i Markedsutvalget, John Anders Lifjell.

– Gjennom de siste årene har det vært en voldsom utvikling på hvordan få en bedre utnyttelse av dyret. Det jobbes mye i bransjen med å bruke mer, at minst mulig skal kastes. De store bedriftene har som mål å bruke alt på dyret, ingenting skal kastes, sier han i pressemeldingen.

–Vi ønsker å få vist frem reinkjøttet og reindriften fra sin beste side, og selvsagt hva reinkjøttet kan brukes til og alle de ulike rettene man kan lage. Og det vil bli servert reinkjøtt i restauranten vi rigger opp, forteller Sissel Olsen.

Følgende deltar på standen: Skodi Rein AS, Rørosrein AS, Stensaas Reinsdyrslakteri AS og Arctic Rein og Vilt AS.

Powered by Labrador CMS