Landets største mat- og drikkemesse på Lillestrøm er bare uker unna.

Stor økning fra lokalmat-bransjen på UMAMI Arena

Venter flere hundre utstillere.

Publisert Sist oppdatert

14.-17 februar 2023 arrangeres landets største mat- og drikkemesse for alle som jobber innenfor mat- og måltidsbransjen, samt uteliv på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Sist gang messen ble arrangert var i 2020.

Den gang var det 440 utstillere. Arrangørene håper på tett på tilsvarende denne gang.

- Vi selger fremdeles, så hvor mange utstillere vi blir er for tidlig å si noe om. Men så langt er vi veldig godt fornøyd med tilbakemeldinger og engasjementet fra bransjen. Det kommer utstillere og folk til messen fra inn- og utland, sier direktør for UMAMI ARENA Torill Engelberg, til Hotellmagasinet.no.

Direktør for UMAMI ARENA Torill Engelberg

Engelberg forteller at det har vært stor interesse fra en rekke nye og spennende aktører både innenfor mat og drikke - men også nye teknologiske løsninger. Det er sterk økning av aktører innenfor lokalmat. Lokalmat.no er, som er et samarbeid med stiftelsen Norsk Mat, Hanen og Økologisk Norge, skal ha en egen avdeling på messen hvor rundt 50 aktører vil være representert.

- Lokalmat er i vinden. I tillegg ser vi en økning fra aktører med fokus på den rene råvaren som for eksempel reinsdyrkjøtt, sier hun.

Tema for UMAMI ARENA 2023 er: «Kraften til å ta Norge videre», som har søkelys på arbeidskraft, skaperkraft og bærekraft.

Til åpningskonferansen kommer blant annet Landbruks- og matminister Sandra Borch, og sentrale politikere og næringslivstopper. Åpningskonferansen arrangeres av UMAMI ARENA i samarbeid med Landskonferansen for Restaurant- og Matfag (LKRM). Bak LKRM står ni bransjeorganisasjoner.

I tillegg skal også kåres norgesmester innen kaffekunst, gelato/iskrem og konditor, samt årets grønne kokk og norsk mester i pizza cup.

Powered by Labrador CMS