Det var god stemningen under eksamenssermonien i Oslo og Bergen nylig. Dette bildet er hentet fra Oslo.
Det var god stemningen under eksamenssermonien i Oslo og Bergen nylig. Dette bildet er hentet fra Oslo.

49 nyutdannede vinkelnere

Disse ble kåret til de beste elevene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne uken mottok 49 vinkelnere i Oslo og Bergen diplomet som bevis på at de har bestått eksamen. 

I oktober ble det i begge byer gjennomført teori- og praksiseksamen. Teorieksamen besto av to deler, og skal ifølge Norsk Sommerliers Utdannelse (NSU) teste kandidatens kunnskaper. 

Den praktiske eksamen besto av tre ulike oppgaver, og inneholdt blind-smaking av fire viner, to øl og fire brennevin, «dekantering» og «mat og vin i kombinasjon». Ifølge NSU ble det levert en rekke prestasjoner som imponerte sensorene.

Smilene og latteren satt løst under utdeling av diplom, karakterer og drueklasen i Bergen denne uken.
Smilene og latteren satt løst under utdeling av diplom, karakterer og drueklasen i Bergen denne uken.

4. og 5. desember ble det gjennomført eksamenssermoni hvor elevene mottok diplomer, karakterer og den gylne drueklasen som de har jobbet så hardt for.

8. januar starter NSU opp igjen med nye kurs.  Under kan du se hvem som ble kåret til de beste elevene.

Oslo: 

Beste student: Kristian Larsen

Beste smaker: Eivind Røed Scheistrøen

Beste dekantering; Sofia Elina Bjørk

Beste mat& vin:  Krystyna Stankiewicz og Amalie Nykrem Selvik

Bergen:

Beste student: Jack Turner

Beste smaker:  Sebastian Andersen König

Beste dekantering: Simon Zachariassen

Beste mat& vin: Caroline Dyngeland

Powered by Labrador CMS