SØLVGUTTER:

Sølv til Norge og Filip August Bendi

Dansk gull og bronse til Ungarn i Bocuse d’Or.

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst, og mandag kveld sikret Filip August Bendi og det norske teamet sølv i verdensfinalen i Lyon.

Team Norway besto av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen. Sven Erik Renaa er teamets president.

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or fra Lyon:

Gull: Danmark. Sølv: Norge: Bronse: Ungarn. Beste tallerkenrett: Frankrike. Beste fatrett: Sverige. Beste commis: Leon Haarberg Nilsen.

Bocuse d’Or er verdens vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, og verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon, heter det i pressemeldingen.

Teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Norges 15 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og fire bronsemedaljer i de 17 av totalt 19 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

Filip August Bendi har siden 2018 jobbet som kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo.

Powered by Labrador CMS