Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Håvard Werkeland, ligger nå i hardtrening før mesterskapet på hjemmebane i Trondheim 19.-20. mars.

Rein og akevitt på Bocuse d’Or-menyen

– Det er perfekt med rein og akevitt som de siste obligatoriske råvarene, sier Norges kandidat. 

19. – 20. mars arrangeres Bocuse d’Or Europe i Trondheim. Norges kandidat, Håvard Werkland bor og trener i Trondheim, og kommer opprinnelig fra Kyrksæterøra i Trøndelag. Nå går han i full gang på treningskjøkkenet, med å utvikle og tilpasse innovative og smakfulle retter, og eksperimentering med smaker og tekstur med de tradisjonelle norske råvarene, heter det i en pressemelding fra Norsk Gastronomi. 

Saken er biff

Reinskjøtt og Lysholm LINIE aquavit blir obligatoriske ingredienser i utfordring nummer to, tallerkenserveringen. Norges kandidat Håvard Werkland er godt fornøyd med råvarene og hvordan utfordringene er formulert.

– Endelig kjenner vi hele oppgaven, og det er perfekt med rein og akevitt som de siste obligatoriske råvarene. Akevitt hadde vi også i Årets kokk, så vi har litt trening med den. Nå blir det obligatorisk med sjømat, rein og akevitt, som vi igjen kombinerer med magiske norske grønnsaker. Denne konkurransen blir jo rett og slett en fantastisk smak av Norge, sier Håvard Werkland.

Lysholm LINIE Aquavit er en del av serveringen under konkurransen.

Tidligere kaltes denne utfordringen tallerkenretten, men i takt med gastronomiens utvikling kalles den nå tallerkenserveringen. De obligatoriske råvarene må være synlig til stede i både hovedrett og i sideserveringen. Retten skal presenteres dommerne på to tallerkener, som serveres samtidig.

 I sideserveringen må det være akevitt, mens det i hovedserveringen må være flatbiff fra reinslåret, og ut over det bestemmer kandidatene fritt hvor og hvordan de kombinerer råvarene.

Lite eksport

Lysholm LINIE Aquavit er laget av karve fra karveåkrene på Inderøy, bare et langt steinkast fra konkurransearenaen Trondheim Spektrum.

– Lysholm LINIE aquavit er med sin særegne smaksprofil en viktig del av norsk kulturarv, tradisjon og nåtid. Hva er vel mer naturlig enn at konkurransen Bocuse d’Or Europe, som binder sammen kokker fra hele Europa, utfordrer verden til å eksperimentere med disse smakene skapt av nettopp trønderske råvarer modnet på verdenshavene, sier daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi Arne Sørvig.

Det er Markedsutvalget for Reinkjøtt som har fått reinkjøttet på denne eksklusive menyen. Til å representere Norsk Reinkjøtt i finalen har Bocuse-kokkene pekt ut Stensaas Reindyrslakteri på Røros.  

Norsk reinkjøtt eksporteres i liten grad, og for å løse oppgaven med å nå alle 20 land er det inngått et samarbeid med Lerøy og deres finmaskede europeiske distribusjonsnettverk.

– Vi gleder oss til å vise Europa hvor fantastisk norsk reinkjøtt er, på vegne av hele den norske rein-næringen, sier daglig leder i Stensaas Reinsdyrslakteri Johanne Stensaas. 

Powered by Labrador CMS