Dette skal være et sikkert kjøp

Nå er «ulven» tilgjengelig på polet. 

En skal ikke skue ulven på hårene – og i hvert fall ikke på prisen: Lupi Reali Montepulciano d'Abruzzo 2022 er et sikkert kjøp som smaker godt for både gane og samvittighet.  Den nyeste årgangen av Lupi Reali (2022), flasken med den karakteristiske ulven, er nå tilgjengelig på polet, ifølge importør Divini AS. 

Siden 2010 har Valle Reale produsert kvalitetsvin, og årgangen som finnes på hyllene i dag er intet unntak. 

1. desember, 2022 fikk vinen nytt design. Årets utgave består av 100% montepulciano, med en alkoholprosent på 12,5% vol, 4 gram sukker og 5.8 gram syre per liter. Fargen er klar rød, mens duften er moden, bløt og preget av røde bær, grønne urter og litt mandel. Smaken er vel så god: Fruktig og leskende, ung og saftig med hint av røde bær og urter. 

For ikke å nevne den friske ettersmaken. 

– En vin du kan kose deg med til 123,90kr? Visst faen, konkluderte NATT&DAGs vinanmelder frelst i september. 

Videre ble det skrevet at den inneholdt alt man skulle måtte trenge i en god rødvin: Balanse, syre og deilig frukt. Lupi Reali kan være et av høstens beste kjøp på Vinmonopolet for studenter og vinentusiaster som ikke ønsker å blakke seg. 

Bak vinen står «The Lupi Reali Project», som har gitt vinen sitt navn. Dette på grunn av at vingårdene ligger tilknyttet nasjonalparken Lupi Reali i Abruzzo. På norsk er parkens navn oversatt til «Kongelige Ulver». Naturreservatet er nemlig dedikert til preserveringen av den tidligere utrydningstruede Italienske ulven. Og i tråd med dette er vinen selv en sann refleksjon av parken og vingårdens dedikasjon til natur og biodiversitet. 

I tillegg er vinen sertifisert som økologisk av Equalitas. Flasken selv er klimasmart og produsert med miljøet i tankene. 

Powered by Labrador CMS