TIL TOPPS: Nikolai Haram Svorte ble i helgen kåret til årets vinkelner på Bristol Hotel i Oslo. Svorte jobber til daglig på Britannia Hotel i Trondheim.

Nikolai Haram Svorte er årets vinkelner

Under Norgesmesterskapet for vinkelnere og Junior Wine Award Norges som ble arrangert på Bristol Hotel i Oslo i helgen, ble Nikolai Haram Svorte fra Speilsalen, Britannia Hotel i Trondheim kåret til årets vinkelner, skriver Norsk vinkelnerforening i en pressemelding.

– Jeg er veldig takknemlig og stolt for å ha vunnet denne prestisjetunge tittelen. Det er en stor ære å bli anerkjent av sine egne innen vinbransjen og jeg takker alle som har hjulpet meg på veien. Jeg vil fortsette å jobbe hardt for å gi mine gjester den beste opplevelsen og å formidle min kjærlighet til vinkunnskap på den beste måten jeg kan, sier Nikolai Haram Svorte i pressemeldingen.

Mesterskapet har foregått årlig siden 2000 og årets mesterskap ble holdt på Bristol Hotel i Oslo. Kandidatenes vinkunnskap settes grundig på prøve gjennom flere elementer både i innledende semifinale og finale. Konkurransen foregikk på engelsk. Først ut var dekantering av Borges portvin fra årgang 1982 med portvinstang.

Under selve dekanteringen må finalistene forklare produksjonsteknikk til dommerne samt å nevne de 10 beste Vintage-årgangene gjennom de siste 50 år. Ingen av kandidatene greide å åpne portvinen med glødende tang, men allikevel løste oppgaven ved å åpne flasken med vanlig vinåpner.

Neste oppgave var å servere en halv flaske Champagne til tre gjester og i tillegg anbefale vegansk mat til en kraftig rødvin. Siste oppgave var å blindsmake og beskrive fem drikkevarer presentert i sorte glass

– Nikolai Haram Svorte er en dyktig og engasjert vinkelner som alltid formidler faget sitt på en kunnskapsrik og engasjerende måte. Vi er stolte av å kunne kåre Nikolai Haram Svorte til Norges beste vinkelner for 2023. Den nye Norgesmesteren er en høyst fortjent vinner og spesielt når man legger til grunn at 18 kandidater har kjempet om tittelen før tre finalister sto igjen etter semifinalen, sier president for Norsk Vinkelnerforening Liora Levi.

Junior Wine Award er konkurransen for unge, lovende bransjefolk hvor øvre aldersgrense er 25 år. Her er det ikke krav om å være utdannet vinkelner. Konkurransen tester grunnleggende vinkunnskaper og praktiske elementer, og er ment som et første innblikk inn i den konkurrerende vinkelnerverden.

Filmom Fitsum fra Britannia Hotel vant Junior Wine Award. Fitsum jobber til daglig som hovmester på Britannia Hotel i Trondheim. På andreplass i årets Junior Wine Award kom Aron Grønås fra Re-Naa i Stavanger og på en flott tredjeplass kom Magne Andreas Gaut fra Le Bistro i Trondheim.

Powered by Labrador CMS