SALUTT: Oslo kommune starter nå utelivskurs på engelsk. Kursavgiften er 200 kroner.

Nå kommer Oslo kommunes utelivskurs på engelsk

Alle som jobber med servering av alkohol i hovedstaden etter klokken 01.00 om natten, skal ha kurset.

Publisert Sist oppdatert

Salutt-kurset til Oslo kommune kan nå tas på engelsk, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune.

Salutt står for «sammen lager vi utelivet tryggere». Det handler om hvordan alkoholregelverket fungerer i praksis, og håndtering av vanskelige situasjoner der rus er involvert. Kurset er digitalt og obligatorisk for de som jobber med skjenking av alkohol etter kl. 01.00 i Oslos uteliv.

Kompetansebevis

– Mange utelivsansatte ønsker kurs på engelsk fordi de ikke har norsk som morsmål. Vi er veldig glade for å nå kunne tilby engelsk Salutt-kurs etter å ha hatt digitalt kurs på norsk siden i fjor. En del erfarne folk søkte seg vekk fra utelivsjobbene under pandemien, og det er grunn til å tro at det er et behov for kompetanseheving av dem som nå har begynt i disse jobbene, sier direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.

LES OGSÅ: Hotellperlen skal pusse opp for 50 millioner

Etter kurset avlegger kursdeltageren en digital prøve. Når den er bestått, får kursdeltageren tilsendt et digitalt prøvebevis. Dette er et kompetansebevis som kan brukes når man søker seg videre i utelivsbransjen.

Kurs siden 2012

Kursavgiften er 200 kroner. Studenter slipper unna med en krone som betales ved påmelding, av tekniske årsaker.

Kurset er en del av kommunens arbeid med et trygt, attraktivt og inkluderende uteliv. Målgruppen for kurset er for eksempel hovmestere, servitører og bartendere. Både hel- og deltidsansatte som jobber etter kl. 01.00 i Oslos uteliv, skal ta Salutt-kurset.

LES OGSÅ: Kjeden åpner sitt første hotell i Stavanger

Næringsetaten har avholdt Salutt-kurs siden 2012; da kun for dem som jobbet i en avgrenset del av Oslo sentrum. Kurset ble videreutviklet i samarbeid med representanter fra utelivsbransjen, og kommunen bestemte at det fra 2018 skulle være en obligatorisk, trygghetsskapende kompetansedag for alle som jobber med servering av alkohol etter kl. 01.00 i Oslo. De fleste rusrelaterte utfordringer oppstår etter dette tidspunktet.

Powered by Labrador CMS