NY SJEF: Gunnar Hvarnes blir ny manager for de norske kokkelandslagene.

Hvarnes blir ny landslagssjef

De Norske Kokkelandslagene har sikret seg Gunnar Hvarnes som manager. Nå settes siktet mot VM i 2022 og OL i 2024.

Publisert Sist oppdatert


«Mine oppgaver er å få

hver og en i laget løftet frem

på best mulig måte og at de

presterer litt over det vi forventer.

Da presterer laget i toppsjiktet»
- Gunnar Hvarnes, ny manager for kokkelandslagene -

Medaljegarantist

Med et "valgspråk" nærmest levert i diktform, legges lista rimelig høyt, men så er det absolutt ingen hvem som helst som skal styre de norske kokkelandslagene de neste årene. Gunnar Hvarnes er en høyt anerkjent kokkekapasitet, som blant annet har tatt bronse i Bocuse d´Or som deltaker, og både sølv og bronse som coach i samme konkurranse.

Han var selv med på kokkelandslaget fra 2004 til 2008. Sammen med sin manager, mentor og gode venn Sven Erik Renaa var Hvarnes den siste norske kapteinen som hadde vunnet OL-gull, frem til Kokke-OL 2020.

«Hans gjeninntreden på kokkelandslagene høsten 2019, var en sterkt medvirkende årsak til at Norge ble «Winner over all» og vant gull i Kokke-OL i februar 2020. Gunnar tok med sin erfaring fra 26 kokkekonkurranser, kompetanse, kunnskap og ledet kokkelandslagene til den beste versjonen av seg selv under IKA CULINARY OLYMPICS i Stuttgart. NKL ser fremover og er glade for at Gunnar Hvarnes blir manager for alle De Norske Kokkelandslagene de neste årene. De Norske Kokkelandslagene skal i denne perioden delta mesterskapene VM 2022 og OL 2024.»

Det forteller NKL i en pressemelding.

NB: Saken fortsetter under bildet.

RUTINERT: Gunnar Hvarnes er godt vant til å lede enkeltutøvere til gode prestasjoner. Her fra Bocuse d´Or med Christian Andre Pettersen.

Resultater skaper forventninger

Gunnar Hvarnes har lang konkurranseerfaring, men er imponert over det arbeidet lagene presterte under KOKKE-OL i Stuttgart tidligere i år.

– Jeg har vært med i 26 store kokkekonkurranser. Det arbeidet som ble lagt ned, er det beste jeg har sett. Jeg har hatt en drøm om å levere perfekt. Det var svært lite eller ingenting å plukke på. Lagene hadde godt humør, jobbet bra og utfylte hverandre godt, sier Kokkelandslagenes nye manager.

NKLs nye manager har allerede tenkt mye på De Norske Kokkelandslagene og hvordan han ønsker å lede dem fremover. Gunnar Hvarnes sin plan er å fortsette på det sporet han valgte før KOKKE-OL 2020, videreutvikle sin strategi, rendyrke norske råvarer og de norske råvarenes kvaliteter og la alle tre kokkelandslagene utvikle seg til den beste versjonen av seg selv.

Manageren legger ikke skjul på at han gleder seg til oppgaven, og han sier det er en ære å gå i «landslagsjakken» - det er her jeg kommer fra, sier Gunnar Hvarnes.

Skal rekruttere

Nå starter rekrutteringsjobben til landslagene.

– Det blir utrolig viktig å velge riktige kokker til de tre norske kokkelandslagene. Når de tre norske kokkelandslagene skal formes, vil NKL satse på unge fremoverlente kokker, ispedd litt kontinuitet og erfaring på alle områder i lagene.

Kokkene må gjerne ha en tydelig personlighet, den enkelte kokken må gjerne ha et ego og selvtillit, men kokkene må være i stand til å tilpasse seg og utfylle hverandre faglig i et lag. Kokkene kan gjerne ha ulik bakgrunn, slik at lagene blir besatt med kvaliteter som styrker lagenes muligheter til å bli den beste versjonen av seg selv, sier en engasjert manager til NKL.

Trenger tre kapteiner

Han fortsetter:

 – Kokkene som vil være på De Norske Kokkelandslagene må utfordre seg selv, utfordre de etablerte landslagskokkene og se på det som en ære å bære De Norske Kokkelandslagenes kokkejakke i VM 2022 og OL i 2024, avslutter manager Gunnar Hvarnes.

Manageren, NKLs daglige leder Espen Wasenius og NKLs styre, skal først få på plass tre Landslagskapteiner.

- Kokkelandslaget

- Kokkelandslaget Junior

- Kokkelandslaget Community Catering

Er du riktig person?

Til høsten skal NKL ha et spennende rekrutteringsprogram for å finsikte de riktige kokkene til De Norske Kokkelandslagene. 

Her ser NKL etter faglærte kokker som;

- Skal representere Norske Kokkers Landsforening og Norge i internasjonale mesterskap

- til enhver tid er i forkant av den nasjonale trenden og utviklingen, drive den internasjonale utviklingen og stå i front for faglige nyvinninger.

- skal være en inspirasjonskilde og drivkraft for resten av kokke-Norge

- skal være gode ambassadør for kokkefaget på alle arenaer i alle sammenhenger

Alle som er interessert i en plass på de Norske Kokkelandslagene, eller som vil vite mer om rekrutteringsprogrammet i uke 42, kan ta kontakt med daglig leder Espen Wasenius i Norske Kokkers Landsforening – espen@nkl.no.

Powered by Labrador CMS