HØYT OVER OSLO: Takterrassen i 34. etasje på Radisson Blu PLaza Hotel Oslo ligger 110 meter over bakken - men utstyret må heises 130 meter over bakken. Terrassen er 200 m2.

Bygger uteservering 110 meter over bakken

– Det sykeste vi har vært med på til nå, sier Hans Otto Hæger i Solskjermingsgruppen Ringfoss.

Publisert Sist oppdatert

I 34. etasje, 110 meter over bakken på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, åpnes det snart for uteservering på den 200 m2 store på takterrassen. Her blir det utekjøkken med grill, urtehage og bar. Og plass til rundt 120 gjester.

Det er Oslo-bedriften Solskjermingsgruppen Ringfoss AS som er totalunderentreprenør. Prosjektet har en ramme på mer enn 20 millioner kroner. Hotellet med 678 rom eies av Wenaas-gruppen.

Åpent hele året

– Produksjonen i Italia er ferdig i disse dager, så kommer materialene til Norge første uka i mai hvor vi starter montering som tar tre uker. 31. mai skal vi være ferdige. Interiøret blir satt opp første uka i juni, sier eier og daglig leder i Solskjermingsgruppen Ringfoss AS, Hans Otto Hæger, til Hotellmagasinet.

HELÅRS: Takterrassen blir åpent hele året, og det blir bygget pergola med motorisert tak og glassvegger rundt.

Firmaet har holdt på siden 1994, og har lommene fulle av erfaring. Men et sånt prosjekt som dette har Hans Otto aldri vært med på tidligere.

– Det sykeste vi har med på til nå. Men veldig spennende, sier han.

Arbeidet krever svært godt planlegging. Solskjermingsgruppen skal levere 12 stykker pergola med motorisert tak, i tillegg 24 glassvegger til pergolaen som også kan åpnes/lukkes. Med innglassing av alle sider, og selvfølgelig tak slik at terrassen kan brukes året rundt. Det blir også installert lys og varmelamper.

Bygger egen heis

– Vi startet planleggingen for tre år siden. De siste månedene har to ingeniører i tillegg til meg, som er teknisk tegner jobbet med prosjektet. Vi har også brukt eksterne firmaer for å sikre at tallene og utregningene er riktige. Her er det ikke rom for å gjøre en minste feil, sier han.

RÅ UTSIKT: Fra takterrassen kan en nyte fantastisk utsikt ut over Oslo. Her blir det bygget bar, utekjøkken med grill og med en kapasitet til 120 personer.

– Vi skal komme til med utstyr 110 meter over bakken. Det vil si at vi må heise det 130 meter over bakken for så heise utstyret over og ned. Det finnes ikke kraner til denne type formål, så løsningen ble at vi bygger en egen heis som fungerer som en kran på utsiden av bygget med vaiere hvor vi heiser opp alt utstyr. Så setter vi sammen alle deler på terrassen. Vi skal frakte 25 kasser på fem meter som veier ett tonn hver. Vind og vær blir helt avgjørende, og vi må planlegge ut fra værforhold. Bygget må sikres inne og ute, og de innvendige lokalene hvor arbeidet pågår må være tømt. Vi har tre mann på taket, tre på bakken i tillegg en ekstern observatør.

Hotelldirektør Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, Tarje Hellebust, gleder seg til nyåpningen.

– Vi kommer blant annet til å satse på på Moules Frites, salater og skalldyr. I tillegg til mye spennende drikkevarer, skriver han i en SMS til Hotellmagasinet.

Powered by Labrador CMS