MYE PÅ GANG: Evigunge Tarje Hellebust elsker jobben som hotelldirektør ved Oslo Plaza, og har nå hatt samme stilling i 20 år. Bildet er tatt i The Top Restaurant som skal ta opp kampen om restaurantgjestene i hovedstaden.

Oslo Plaza investerer 26 millioner i nye restauranter og bar

Og hotellet håper på uteservering 110 meter over bakken.

Publisert Sist oppdatert

– Konseptene har vi selv utviklet på huset, og fått gehør hos gårdeier. Vi har stor tro på nyinvesteringene, og håper det snart vil være kø for å komme inn, sier hotelldirektør Tarje Hellebust (62) til Hotellmagasinet.

Ringreven er et eneste stort smil der han stolt viser fram den ene av de tre nysatsingene til Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo; restauranten på The Top i 33. etasje. Her – med unik utsikt ut over Oslo – har gårdeier, Wenaasgruppen, spyttet inn 20 millioner kroner for å ta et jafs av restaurantmarkedet i hovedstaden.

Skandinavisk kjøkken

I tillegg har baren i toppetasjen, The Top Bar i 34. etasje, blitt pusset opp. Og går alt etter planen blir det uteservering til sommeren 110 meter over byen.

Som om ikke det er nok: I første etasje – vis av vis inngangen til hotellet – blir den irske puben byttet ut med pizzarestaurant og sportsbar, «Chicago Pizza & Brew».

NYOPPUSSET: Baren The Top i 34. etasje er pusset opp. Snart blir det uteservering her - 110 meter over bakken.

Den skal være innflyttingsklar til rett etter påske. Pris for herligheten: Seks millioner kroner.

– Restauranten har vært i drift en liten stund, men vi har ikke markedsført eller kjørt på for fullt riktig enda. Det serveres mat fra det skandinaviske kjøkken med kortreist og gode råvarer, og det vil være både a la carte og fireretters meny. Kombinasjonen mat, utsikt og design vil slå an hos gjestene, sier Hellebust.

Kan ikke sovne bak rattet

Inne i det som skal bli pizzeria og sportsbar jobbes det på spreng. Lokalet vil ha en kapasitet på rundt 100 mennesker. Pizzaovnen fra Italia er på vei, og skal snart installeres. Vi skal levere knallgod pizza til markedspris - og veldig god stemming!

– Det hviler et ekstra ansvar på oss ansatte i Oslo Plaza at det vi gjør blir skikkelig. Vi er et veldig synlig fyrtårn og en stor aktør i Oslo, og den eneste internasjonale hotellgruppen i Norge, legger han til.

Oslo-karen er en bauta i hotellbransjen, og jobbet i en årrekke utenlands i London, Manchester og Stockholm før han gikk inn i en lederstilling i Radisson Hotel Group. Han har og har hatt ulike styreverv innen NHO Reiseliv og VisitOSLO for å nevne noen.

Ingen planer om å slutte

De siste 20 årene har han vært direktør ved det gigantiske hotellet med 678 rom. Og han har ingen planer om å legge inn årene.

– Jeg gleder meg fortsatt til å gå på jobb hver dag, det gir masse energi. Jeg har vært en del av denne bransjen i hele mitt liv. Tiden går fryktelig fort når en har det utfordrende og morsomt. Jeg har ikke tid til å kjede meg. Sovner en bak rattet i denne bransjen så smeller det, sier han til Hotellmagasinet.

SPORT OG PIZZA: Rett over påske skal «Chicago Pizza & Brew» står klar til bruk. Den ligger vis a vis inngangen til hotellet, og vil få en kapasitet på rundt 100 mennesker.

Tok mastergrad i voksen alder

Han tar en slurk cappuccino. Og forteller at han hele tiden jobber med å utvikle seg som leder. I godt voksen alder, i årene 2013-2016, tok han en mastergrad innen ledelse ved Universitetet i Stavanger.

– Først da forsto jeg hvor lite jeg visste om lederskap. Tidligere gikk jeg rett fra observasjon til konklusjon, men nå prøver jeg å reflektere mer, og definerer problemstillingen før den blir testet ut og diskutert – for så konkludere. Det gir resultater, sier han engasjert.

HVA SKAL DET VÆRE? Tarje Hellebust gleder seg vilt til de skal slippe løs gjestene for fullt til The Top restaurant og The Top bar.

62-åringen helgependler til familiens hjem i Sandefjord. Tiden etter pandemien har vært svært hektisk for Hellebust.

– 80 prosent av personalet og ledelsen er nytt etter pandemien, og vi har gjennomført flere interessante og spennende prosjekter for å få på plass ansatte. Nå er vi igjen et veldig godt team, sier Hellebust, og legger til at de er rundt 200 ansatte.

Powered by Labrador CMS