SUKSESS: Tore Espenes og staben ved Hotel Norge og Café Norge har gjort det svært godt siden åpning for 4 1/2 år siden. Kokken melder om fulle hus og god stemning.

Restauranten har tjent penger fra første dag

Café Norge med fulle hus.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært en kjempesuksess! Flere dager i uken er det fulle hus og vanskelig å få bord. Konseptet har virkelig slått an, sier Tore Espenes, kjøkkensjef ved Hotel Norge, til Hotellmagasinet.

Den 36 år gamle kokken har jobbet i hotell- og restaurantbransjen siden 2003, og var svært delaktig i den to år lange planleggingen av Café Norge i Bergen som åpnet juni 2018.

LES OGSÅ: Nykommer Att skal ta et jafs av hotellmarkedet

– Jeg hopper ikke på prosjekter jeg ikke har troen på og er derfor ikke overrasket over det vi har oppnådd. Jeg visste at dette ville slå an. Konseptet er utypisk bergensk, men likevel utrolig kult, sier han.

DJ og norsk mat

Restauranten ligger i førsteetasjen hos Scandic-hotellet Hotel Norge med mezzanin og bar i etasjen over. I tredje etasje hotellresepsjon.

LES OGSÅ: Brutale kostnadskutt på fjellhotellet

Hotellet, som er fra 1885, nyåpnet i 2018 med 415 rom - og styres av direktør Lise Solheim.

FULLE HUS: Café Norge har vært en enorm suksess etter åpning sommeren 2018. Restauranten ligger i førsteetasje til Scandic-hotellet, Hotel Norge.

– Vi var veldig opptatt av at Café Norge skulle være like mye for hotellets gjester som for byens befolkning, men et sted med masse kvalitet. Det har vi lykkes med. Det er flott å se fulle hus og godt fornøyde gjester.

– Vi har tjent penger siden første dag. Det er veldig bra, sier Espenes.

I førsteetasjen blir du møtt av et yrende liv mens musikk fra DJ runger ut over høyttalerne. Og på menyen finner du nordisk mat av beste sort. Kjøkkenet har åtte kokker, og det er totalt 18 ansatte ved Café Norge. Med spa-anlegg i kjelleren og høy standard på hotellet, kommer det mange besøkende i helgene.

Avhengig av dyktige ansatte

Det er heller ingen ulempe at det regner hyppig i byen; det betyr at mange gjester velger å bli innendørs.

FLOTT UTSIKT: Hotel Norge har en lang historie, og blitt renovert og bygget om flere ganger. Hotellet har 415 rom, og ligger fantastisk til i Bergen sentrum.

– Førsteinntrykket er viktig, og du får energi av å komme til oss. Vi har hentet inspirasjon til fra utlandet, blant annet fra Amsterdam. Vi får mye drahjelp fra hotellets gjester. Men du får ikke mange gjester over tid hvis det ikke leveres kvalitet. Gode gjesteopplevelser må ligge til grunn for å oppnå resultater. Men vi er også avhengig av dyktige ansatte, sier 36-åringen.

LES OGSÅ: Nå kommer resultatene på Dr. Holms

Arbeidsdagen består for det meste av administrativt, men når kvelden kommer rastløsheten smygende.

– Det er ofte jeg kommer tilbake på kveldstid for å sjekke «temperaturen» og få utløp for spenningen, sier han.

Powered by Labrador CMS