OFFENSIV: Administrerende direktør på Dr. Holms Hotel, Sigmund Vika, har stor tro på framtiden for Geilo-hotellet, og har brukt de siste månedene til å bygge en god grunnmur.

Sigmund har jobbet ett år som direktør på Dr. Holms. Nå kommer resultatene

Knallstart på 2023 for Geilo-hotellet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skal innrømme at jeg gikk et par runder med meg selv før jeg takket ja til jobben, men jeg har ikke angret: Dr. Holms er en av de ikoniske hotellene i Norge, og jeg har så lyst til at hotellet skal bli en suksess igjen. Vi er på rett vei, sier adm. dir. på Dr. Holms Hotel, Sigmund Vika, til Hotellmagasinet.

Selv om 52-åringen er utdannet styrmann, og jobbet i sin tid på kongeskipet, har han 25 års erfaring fra hotellbransjen fra blant annet Røros Hotell, Radisson/Park Inn og LOGDE Sagafjord på Sunnmøre.

Knallsterk januarmåned

Men nå er han plassert på Geilo og på det sagaomsuste hotellet fra 1909 med 124 rom og 60 leiligheter. Og her har han ambisjoner og mål om å bli.

52-åringen har rukket å gjøre mye siden januar i fjor: Flere ansatte er kommet inn, og grunnmuren er i ferd med å komme skikkelig på plass, som Sigmund sier det.

FLOTT BELIGGEHET: DR. Holms på Geilo har holdt det gående siden 1909, og ligger svært idyllisk til. Hotellet er godt besøkt, og den siste tiden har mange engelske turister tatt turen hit.

Hotellet har 50 årsverk.

– Jeg brukte store deler av fjoråret på å bygge et eget team på hotellet, for gode folk er utrolig viktig. Inn er kommet mye norsk og skandinavisk, spesielt på servicesiden. I tillegg er flere tidligere ansatte med videre. Jeg er opptatt av å ha et team hvor vi skaper en trygg og god arbeidsplass, og hvor vi blir inspirert av hverandre; det skal bety noe å jobbe her. Vi har startet arbeidet med å gjenoppreise Dr. Holms. Det ser veldig bra ut, forteller han.

Januar i år ble en av de beste januar-månedene i hotellets historie omsetningsmessig. Februar ser også bra ut, så er påsken rett om hjørnet …

– Fjoråret var også veldig godt besøkt. Vi har hatt en stor økning av engelske turister, og dette er noe vi skal satse mer på i tiden som kommer. Vi får gode tilbakemeldinger fra gjestene.

Starter oppussing

Det er en liten bevart hemmelighet at det har vært mye støy rundt Dr. Holms, og utallige hotelldirektører har gått ut dørene. Vika hadde god oversikt over situasjonen før han inntok direktørstolen. Hotellet eies av Bergens-familiene Gjøvaag og Falch Monsen.

– Det er viktig at vi sammen med eierne kommer oss videre, og gjøre noe annet enn det som har vært prøvd på de siste årene, sier Vika.

Hotellet skal nå i gang med oppussing av flere av hotellets 124 bad, noen må også totalrenoveres. I tillegg skal fellesarealer og restauranten oppgraderes, uten at det skal gå ut over den originale stilen. Møbler skal skiftes ut, og gulv skal byttes. Og mat- og vintilbudet skal fortsatt oppgraderes. Og i fjor kom ny nettside på plass.

Oppsummert: Det skal investeres!

– Disse investeringene betaler seg tilbake. Det handler om helheten vi skal tilby gjestene. Jeg har stor på framtiden for Dr. Holms, sier han offensivt.

Powered by Labrador CMS