STOR INTERESSE: Folket strømmet til tidenes første Norway Seafood Festival i Trondheim første helga i mars i år.

Kjempesuksess for Norway Seafood Festival

Stor trafikk og stormende jubel.

Den første Norway Seafood Festival ble arrangert 2. -4. mars i Trondheim.

− Norge og Trøndelag har verdens beste sjømat, og under festivaluka har den stått i sentrum. Det har vært en overveldende respons fra både byens restauranter, lokale sjømatprodusenter og aktører fra forsknings- og næringsliv. Norway Seafood Festival er en festival hvor publikum skal smake, oppleve, utforske og lære om de fantastiske matressursene som finnes langs kysten vår. Det er tydelige at denne festivalen er relevant og viktig, sier Kristian Digre, daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing.

Årets festivalprogram var fullt av smaksopplevelser servert av byens restauranter, i tillegg til sjømatmarkeder i Ravnkloa og på Clarion Hotel Trondheim på Brattøra. På programmet var også Barnas Sjømatfestival, hvor blant annet Vitensenteret og opplevelsessenteret SeeSalmon arrangerte egne aktiviteter for barn og familier, heter det i en pressemelding fra festivalarrangøren.

En festival for alle Sjømatfestivalen ble også markert utenfor byrommet.

− Festivalen ønsker å inkludere alle. Vi er derfor veldig fornøyde med at vi har klart å nå ut til flere enn de som besøkte restauranter og sjømatmarkedene, sier Digre.

Både barnehagebarn, skoleungdom, eldre på sykehjem og pasienter ved St. Olavs har fått oppleve sjømatfestivalen.

− Det var en jevn strøm av besøkende til sjømatmarkedene i Ravnkloa og på Clarion Hotel Trondheim. Folk koste seg rundt langbordene med lokale delikatesser, smaksprøver og god drikke, sier Digre.

Bocuse d’Or Europe arrangeres i Trondheim 19.–20. mars 2024, og Norway Seafood Festival planlegger å gjenta suksessen med sjømatfestival når de beste kokkene fra 20 europeiske land skal konkurrere foran et fullsatt Trondheim Spektrum. Sjømatfestivalen 2024 vil arrangeres fra 15. – 20. mars.

Powered by Labrador CMS