Blossa 23.

Vinsgløgg med smak av bringebær og humle

20 år siden den første lanseringen. 

Serveringstips:

Leskende kald i et stort glass med mye is, dekorert med ferske bringebær. Prøv den varm, gjerne servert i en stor kopp toppet med gløgg-garnityr. Lag en smaksrik dessert ved å mariner rosiner ved å la dem ligge i en skål med Blossa 23 over natten. Bland deretter rosinene med vaniljeis og servér toppet med hakkede mandler.

Kilde: Anora

I Blossa 23 finner vi smak av bringebær og humle. Helt siden middelalderen har ferske bringebær (hallon på svensk) vært solgt om sommeren på markedene i Gamla Stan. Bærene tilfører en behagelig og naturlig sødme og syrlighet til gløggen, og passer svært godt til tradisjonelle gløggkrydder som nellik, kanel, kardemomme og stjerneani, heter det i en pressemelding fra Vingruppen. 

I 2023 er det 20 år siden den første lanseringen av Blossa julegløgg. Designet er en ode til Blossas historie i Gamla Stan og viser ulike elementer av gløggens reise, fra oppbevaring av krydder i Store Nygatan til julemarkedet på Stortorget. Som en ekstra overraskesle lyser deler av designet opp i mørket, akkurat slik som gatelysene ville gjort i Gamla Stan for over 100 år siden.

Humle er en av bærebjelkene innen ølbrygging, men har i senere tid også blitt anvendt i en rekke andre drikkevarer, derav i Blossa 23. I folkemedisinen ble planten tørket og brukt som beroligende middel og mot forkjølelse. 

Humlen tilfører en anelse bitterhet og en sitruslignende smak, og gir Blossa 23 en nyansert balanse av søtt og syrlig. Bruken av humle i årets julegløgg er en hyllest til den rike bryggerikulturen og historien i Stockholms Gamla Stan.

Flasken er 75 ml, og prisen er 179,90. Lanseres 1. november. 

Powered by Labrador CMS