KJØR PAPP: Vingruppen mener Côtes du Rhône med aromaer av skogsbær, jordbær og krydder er perfekt.

Seks enestående viltviner

Vingruppen har plukket ut det som skal være perfekte viner til viltmaten.  

Publisert Sist oppdatert

Høsten bringer med seg en palett av varme farger og en magisk tid for de som elsker både vin og viltmat, og de rike smakene av viltkjøttet går hånd i hånd med de komplekse nyansene av en god flaske rødvin. 

Vingruppen, som eies av Anora, har nøye håndplukket seks rødviner fra ulike hjørner av vinverden, som vi mener vil heve opplevelsen av viltsesongen til nye høyder.

 • Bojador Vinho de Talha 2022. Region, Alentejo, Portugal:

Vinho de Talha, direkte oversatt til Amfora-vin. Denne vinen er produsert av en ung og talentfull vinmaker fra Produga, som har valgt å bruke en gammel og tradisjonsrik metode – nemlig lagring i amfora. Dette gir vinen en unik mineraslk karakter som skiller den fra mengden. Med sin saftige fruktighet og elegante profil vil den utvilsomt overraske smaksløkene dine. Bojador vil garantert komplementere alle viltretter!

 • Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2021. Region: Burgund, Frankrike:
 • Pernand-Vergelesses er en skjult perle i Burgund, gir opphav til Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses. Dette er en Premier Cru vinmark som gir en vin med høy intensitet og en langvarig finish. Maison Champy har gamle vinstokker i denne vinmarken, noe som resulterer i en vin med enestående karakter og dybde. Denne vinen vil forsterke smaksopplevelsen når den nyes med viltrike retter.

  • Ch. La Nerthe Châteauneuf-du-Pape 2020. Region: Rhône, Châteauneuf-du-Pape, Frankrike:
  • Château La Nerthe, et av de mest autentiske vinslottene i Châteauneuf-du-Pape, og har en av de eldste vinkjellerne i hele Frankrike. Deres Châteauneuf-du-Pape vin er fyldig og har en kompleks aroma som inkluderer mørke bær, krydder og urter. Dette er en klassisk fransk toppvin som vil forsterke smakene i viltrike retter med rike sauser og tilbehør.

   Couly-Dutheil Clos de I’Echo 2019. Region: Chinon, Loire Valley, Frankrike:

 • Grunnlagt I 1921, fokuserer Couly-Dutheil på kvalitet fremfor kvantitet. Med lengre modningstider og lavere avkatning gir de viner med karakter, struktur og konsentrasjon. Clos de I’Echo 2019 er intet unntak. Denne vinen er ideel for å utforske Chinons potensial og vil være et flott valg for enhver viltrett.
 • André Brunel Côtes du Rhône Signature Series (BIB). Region: Côtes du Rhône, Frankrike:
 • Signature Series er en eksepsjonell bag-in-box-vin fra Côtes du Rhône. Den er resultatet av nøye utvalgte druer med lave avlinger, og den gjennomgår moderat filtrering. Denne vinen er fyldig, kompleks og har en imponerende lengde. Med aromaer av skogsbær, jordbær og krydder, vil denne vinen utfylle smaken av viltretter perfekt.

 • Luigi di Grasso Barolo 2017. Region: Piemonte, Italia

For de som elsker Barolo, er Luigi di Grasso Barolo 2017 et glimrende valg. Med dufter av tørkede kirsebær, roser, lakris, soppskog, sedertre og førsteklasses balsamicoeddik, er dette en vin som vil imponere. Denne passer utmerket til retter som reinsdyrfilet med rødvinsreduksjon, madelpotetpuré og smørstekte kantareller.

Powered by Labrador CMS