GT OG SOMMER: Bartender Victor Cerda presenterer det som skal være de perfekte tipsene til bedre GT. Skål - og lykke til!

Seks tips til bedre Gin Tonic

Følg disse tipsene til bedre drinker. 

Publisert Sist oppdatert

Kristiansandsbartenderen Victor Cerda anbefaler å ta utgangspunkt i ginens egenskaper når du velger garnityr, heter det i en pressemelding fra Anora (oppskrifter finner du lenger ned i teksten). 

– Nøkkelen til en vellykket cocktail er gode kombinasjoner. En klassisk GT serveres med sitronskive, og en god tonic. Men det finnes et hav av muligheter utover dette, som er med på å fremheve kvaliteten i ginen, forteller Cerda.

LES OGSÅ: Nå vil alle ha denne drinken

Skagerrak Gin er en aromatisk, frisk og balansert gin, med unik aromaprofil fra norsk hav og natur. Ginen er laget med blant annet hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang, som gir noter av umamismak. Dette er eksempler på egenskaper Cerda tar hensyn til når nye drinkoppskrifter skapes.

– Skagerrak Gin er eksempel på en gin som er roligere på notene, floral og med preg av sitrus, noe som gjør den perfekt til sommeren. Med denne ginen er det viktig å holde det klassisk og enkelt. Det salte preget gjør den til en ypperlig følgesvenn til sjømat, som for eksempel østers, reker eller blåskjell. Når det gjelder garnityr så er faktisk en liten klype havsalt i GT-en noe som må prøves, og den kan også blandes med litt salt olivenlake for å forsterke umamismaken i ginen, sier Cerda.

LES OGSÅ: Norskinspirert Gin er smaksvinner

Mot sommeren ønsker mange seg friskere drinker.

– Gode tips som kan gi en frisk og sommerlig GT er for eksempel hylleblomsttonic, grønt eple eller kamillecordial. Du kan også blande ginen med litt sitron-, lime- eller grapefruktjuice for å forsterke den lyse, og friske og naturlige smaken. Også er det veldig viktig å velge riktig tonic, for den blir fort for søt og sukkeret kamuflerer de øvrige smakene. Thomas Henry er for eksempel et godt valg, forteller han.

Syrlig og salt, oliven og eple:

Syrlig og salt:

· En del Skagerrak Gin

· Grapefrukt-soda/brus

· Pynt med grapefrukt og dryss havsalt på toppen

Oliven:

· En del Skagerrak Gin

· To barspooner (1 spiseskje) olivenlake

· Topp med tonic og pynt med oliven

Eple:

· En del Skagerrak Gin

· En dæsj ufiltrert eplejuice

· Skjær opp et kvart eller halvt eple i biter

· Topp med tonic

Iste-punsj:

Ingredienser:

· 1200 ml ferdigblandet kamillete

· 400 ml eplejuice (ufiltrert, mer om det er filtrert eplejuice)

· 400 ml sukkersirup

· 100-200 ml limejuice (tilpass etter smak)

· 200 ml kamilleinfusert Bianco Vermut

· 1-2 flasker Skagerrak Gin. Kommer an på ønsket styrke og smak.

Umamitini:

Forberedelser:

Cocktailen er laget på en prebatch som inneholder kikerter, tomat, soyasaus, kikertvann, salt, og vaniljelikør. Prebatchen gir en sitrus- og umamifølelse til denne varianten av en Dry Martini.

Ingredienser:

· 250 g skrelte tomater

· 160 g kikerter

· 4 cl kikertvann

· 6 cl soyasaus

· 4 cl Licor 43

Slik gjør du:

1. Blend alle ingrediensene sammen og sil gjennom en silklut.

2. Umamivæsken du sitter igjen med skal tilsettes like mye sukker som den består av, altså 1:1. Dette blir til en sirup.

3. Tilsett like mye sitronsaft som sirupen du har, 1:1.

4. Tilsett 6/8 Skagerrak Gin (fra før av har du 1/8 sirup og 1/8 sitron)

5. Hell hele prebatchen i 1:6 melk (5/6 deler prebatch og 1/6 melk).

6. Rør prebatchen- og melkeblandingen forsiktig i fem sekunder

7. Når blandingen blir klumpete skal den helles over i et kaffefilter som står i en stabil trakt (f.eks. kaffetrakt)

8. Vent i 30 sekunder til de første dråpene har kommet ut av filteret. Hell de tilbake i filteret og la stå i flere timer.

9. Etter noen timer så har du et filtrert, klart produkt med en rund og lite bitter smak.

Serveringstips:

Hell den ferdige blandingen over på et målebeger, stirr blandingen med litt is (men ikke for lenge) og server i et martiniglass med sukkererter eller en halv cherrytomat som pynt.

Vanilla Ice Sour:

Ingredienser:

· 4 cl Skagerrak Gin

· 2 cl Licor 43

· 2 cl lime

· 2cl orgeat (mandelsirup)

· 2 dæsjer av Peychaud's Bitters

Slik gjør du + serveringstips:

Bland alle ingrediensene i en shaker og hell over på et lowball glass med én, stor isbit.

Powered by Labrador CMS