VINNER: Norske Skagerrak Gin har fått svært god mottakelse, og produseres på Gjelleråsen utenfor Oslo.

Norskinspirert Gin er smaksvinner

Norske Skagerrak Gin til topps hos Vinmonopolet.

Skagerrak Gin, er inspirert av norsk natur, salte hav, blomster og bær.

Stadig flere har fått øynene opp for kvaliteten til Skagerrak Gin, som har et maritimt og rent preg. Den er laget med norske ingredienser som hylleblomst, kamille, nype, tindved – og ikke minst tang. Med kriterier som kvalitet og konsentrasjon ble Skagerrak Gin nylig høyest sensorisk rangert av Vinmonopolets smakspanel, heter det i en pressemelding.

LES OGSÅ: Salget av alkoholfritt til himmels

Ginen er utviklet av Nordens ledende brennevinsprodusent Anora, i samarbeid med norske bartendere.

– Norsk gin er virkelig i verdensklasse og vi har definitivt skapt en egen ginstil her oppe i nord gjennom bruk av våre unike lokale ingredienser. Skagerrak Gin er en klassisk gin med en norsk vri og skiller seg fra andre gin på markedet gjennom den lette og friske stilen. Det som gjør Skagerrak Gin unik er den særpregede aromaprofilen med innslag av blomster, fruktig sødme fra modne bær og diskret sitrusaroma fra karve i kombinasjon med delikat, umamipreg fra tangen søl, som balanserer de øvrige frukt- og krydderaromaene. Resultatet er en aromatisk, frisk og balansert gin som gjerne også kan nytes bar, forteller master blender Morten Thyregod Paulsen i Anora.

Spesiell produksjonsmetode

Skagerrak Gin produseres på Anoras destilleri på Gjelleråsen, utenfor Oslo. Ginen er dobbeltdestillert for å gi den et ekstra lett og friskt preg. Først destilleres einerbærene sammen med norsk potetsprit til et klassisk gindestillat.

LES OGSÅ: Her er Himkoks cocktailtips

Deretter redestilleres destillatet sammen med krydderblandingen som gjør Skagerrak Gin til en klassisk gin med en norsk vri, med blant annet tang, tindvedbær og hylleblomst.

Allsidig gin

I utviklingen av Skagerrak Gin har Anora samarbeidet med toppbartenderne Yunus Yildiz, fra Svanen i Oslo, og Truls Thomsen, mannen bak «Gin – en bartenders guide» og Pjolter & Punsj i Stavanger. Skagerrak Gin er velegnet til alle de klassiske gincocktailene – og også nye varianter som går hånd i hånd med selskapeligheter, sammenkomster og markeringer.

– Vi bartendere har virkelig fått være med på å sette vårt preg på ginen. Ved å ta den med i barene våre og teste den i ulike cocktails fikk vi justert den slik at ginsmaken ble enda tydeligere. Av drinkingredienser som passer til vil jeg trekke frem rabarbra, som utfyller Skagerrak Gin på en veldig god måte, forteller Thomsen.

LES OGSÅ: Samboerparet brenner for akevitt

Yildiz mener Skagerrak Gin passer spesielt godt til Dry Martini.

– Skagerrak Gin passer ypperlig til Dry Martini, og gjestene våre etterspør den også til Dirty og Filthy Martini. Umamien fra tangen har egenskap som smaksforsterker i enhver drink, og passer også veldig godt til oliven som snack på siden, sier Yildiz.

Powered by Labrador CMS