SMAKSFULLT: Himkok er kåret til en av verdens 50 beste barer. De er tilstede på Umami-messen på Lillestrøm.

Her er Himkoks cocktailtips

Følg oppskriften til en av verdens beste bartendere.

I fjor ble Himkok kåret til en av de 50 beste barene i verden, en toppliste de har vært på hele seks ganger siden åpningen i 2015. Denne uken viser bartenderne Maroš Dzurus og Paul Aguilar Voza frem sine fremste cocktailkunster på Umami-messen på Lillestrøm.

De internasjonalt anerkjente bartenderne fra Himkok er eksperter på cocktailmiksing. Nå har Maroš Dzurus og Paul Aguilar Voza utviklet unike cocktails med Skagerrak Gin, Lysholm Blank 52 og Buffalo Trace, som de viser frem på Anoras stand under UMAMI Arena 14. – 17. februar.

Smak som vekker oppmerksomhet

Himkoks coctailtips:

Når du lager en cocktail med Skagerrak gin, er det viktig å holde ingrediensene enkle og ikke overdøve ginens delikate og komplekse smaksprofil. Start med en klassisk gincocktail som en Gin & Tonic eller en Martini og legg til noen av disse ingrediensene for å fremheve de unike smaksnotene i Skagerrak gin:

• Sitrus: Sitron-, lime- eller grapefruktjuice kan få frem den lyse og friske smaken av ginen og forsterke dens naturlige sitrusnoter.

• Urter: Ingredienser som basilikum, rosmarin eller timian kan utfylle einebærsmaken i ginen og tilføre en urteaktig, jordnær kvalitet.

• Krydder: Et snev av sort pepper eller kardemomme kan forsterke ginens krydrede toner og gi en varm, beroligende smak.

Når du lager en cocktail med Buffalo Trace, er det viktig å velge ingredienser som komplementerer og forsterker dens naturlige smaksnoter. Når du bruker disse ingrediensene er det viktig å balansere smakene, og ikke overvinne Buffalo Trace-whiskyen. Dette vil tillate whiskyen å skinne og gi en deilig, velbalansert cocktail. Her er noen ingredienser som fungerer godt med whiskyen:

• Karamell: En karamellsirup eller likør kan få frem karamelltonene i whiskyen og tilføre et snev av sødme.

• Vanilje: En vaniljesirup eller en dæsj vaniljeekstrakt kan forsterke vaniljetonene i whiskyen.

• Frukt: Ingredienser som plommer, epler eller pære, kan forsterke whiskyens subtile fruktnoter og tilføre en eksotisk, frisk smak.

Når du lager en cocktail med Lysholm Blank 52, er det viktig å holde ingrediensene enkle og ikke overdøve akevittens komplekse smaksprofil. Her er noen ingredienser som kan bidra til å fremheve de ulike smaksnotene i Lysholm Blank 52 akevitt:

· Sitrus: Sitron eller lime kan få frem de lyse og friske tonene i akevitten, samtidig som den balanserer urte- og jordsmaken.

· Urter: Frisk dill, estragon eller koriander kan få frem urtetonene i akevitten og legge til et ekstra lag med kompleksitet til cocktailen.

· Grønnsaker: Agurk, gulrøtter og selleri kan gi en frisk og skarp smak til akevittcocktailer, og balansere de krydrede tonene.

Det er ingen tilfeldighet at du møter dem i hvite laboratoriefrakker; Det brukes nemlig avansert utstyr som sentrifuge, rotovaps og emulgator i et eget dedikert arbeidsrom når Himkok utvikler sine unike cocktails. Cocktailmiksingen er et resultat av kunst og vitenskap i skjønn forening, for det kreves nemlig både kreativitet og tekniske ferdigheter når man skal lage en velbalansert drink.

– En ny cocktailoppskrift starter alltid med å eksperimentere med hvilke ingredienser og smaker som kan utfylle hverandre, og hvilke forhold og teknikker som skal til for å gi den perfekte balansen. Vi henter alltid produktene våre lokalt og fokuserer på norske smaker. Når vi endelig kommer frem til den perfekte kombinasjonen av smaker, aromaer og teksturer, er følelsen av tilfredshet virkelig uslåelig, forteller Paul.

Vil gi unike smaksopplevelser Til syvende og sist mener Maroš at nøkkelen til å lage en vellykket cocktail er å forstå publikum og deres preferanser, samt eksperimentere og justere ingrediensene til du finner den rette balansen. Suksessen til en cocktail er ofte subjektiv og avhenger av personlig smak, men spennende og uvanlige ingredienser kan være en fin måte å tilføre kreativitet og vekke oppmerksomhet.

– Bruk av uvanlige eller eksotiske ingredienser, som tindved, kan ofte føre til interessante og uventede resultater. Folk er kanskje ikke kjent med smaken, men når den kombineres med andre ingredienser, kan den skape en unik og deilig cocktail. Det er nettopp dette vi har gjort i utviklingen av Sea Bucktorn Negroni. Da vi begynte å lage drinker med tindved for fem år siden var det få som hadde hørt om det, forteller Maroš.

VERDENSKLASSE: Paul Aguilar Voza kan drinker. På Umami-messen kan du se og smake det han lager.

Til Umami-messen har bartenderne eksklusivt utviklet drinker på Skagerrak Gin, en unik, norsk gin som er kjent for sin komplekse og velbalanserte smaksprofil, Buffalo Trace, en bourbon whisky med en glatt og rik smaksprofil, og Lysholm Blank 52, som med sin unike og velbalansert smaksprofil er et allsidig valg for cocktails.

– Målet er intet mindre enn å gi kundene en opplevelse uten sidestykke. Hvis vi kan inspirere folk til å utforske noe nytt, og samtidig gi de en fantastisk smaksopplevelse så er jobben vår gjort, sier de anerkjente bartenderne.

Tre ulike typer cocktails

Her er et utvalg av cocktailene som lages på Umami-messen:

Skagerrak Sea Bucktorn Negroni – Originalversjon av denne drinken er laget med HIMKOK GIN, og var på hovedmenyen vår for fire år siden, forteller Paul. Vi har bestemt oss for å ta den tilbake til UMAMI-arrangementet med Skagerrak Gin, som har tindved i sitt DNA. Skagerrak Gin inneholder en blanding av botaniske ingredienser, inkludert einer, koriander, angelicarot, som gir den en rik og aromatisk smak. Ginen er også kjent for sine krydrede og urtetoner, hylleblomst, kamille, karve og andre blomster og frukter, noe som gjør den til et allsidig valg for cocktails.

Basen av Skagerrak Gin bringer frem en crisp og fruktig smaksprofil, mens Martini Rosso tilfører et snev av bitterhet, gjør drinken litt tørr og forbedrer dens generelle kompleksitet. Tindved, et villbær som finnes langs kysten av Norge, gir et snev av sødme og en fruktig, tropisk smak som skiller denne negronien fra den klassiske versjonen. Dette bringer en sur og bitter smak til drinken, og skaper en harmonisk balanse mellom bitre, søte og fruktige smaker.

Buffalo Trace Plum – Dette er en forfriskende og fruktig high ball-cocktail som ble kåret til Norges beste cocktail i 2022. Den har en unik blanding av ingredienser som resulterer i en kompleks og deilig smaksprofil, sier Maroš.

Basespriten, Buffalo Trace, gir et jevnt og varmende fundament til drinken. Dens noter av karamell, vanilje, eik, frukt, krydder og glatt finish gjør den til et ideelt valg for enhver cocktailkreasjon. Tilsetningen av saftige og søte plommer gir en fruktig kontrast, og gir drikken et snev av sødme og syrlighet. De nøtteaktige og jordaktige notene av valnøtter gir dybde og kompleksitet til drinken, mens eikeflisene gir et hint av røyk og tre til blandingen.

Lysholm Blank Pine – Denne drinkens originalversjon er også laget med HIMKOK GIN, og er tatt tilbake til UMAMI-arrangementet siden den passer perfekt sammen med Lysholm Blank 52 akevitt, forteller Paul. Lysholm Blank 52 er en frisk og kompleks akevitt, med sitrusaktig duft og smak. Den har en unik og velbalansert smaksprofil som gjør den til et allsidig valg for cocktails. Furunotene kommer fra bruken av furusirup, som tilfører en frisk og eviggrønn aroma til drikken, som minner om Norges frodige skoger og uberørte innsjøer. Rosmarinen balanserer furusmaken med sin egen treaktige og litt bitre smak.

Powered by Labrador CMS