SATSER: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm og samboer Anita Rennan har nå utviklet fire ulike akevitter.

Samboerparet brenner for akevitt

Det Norske Brenneri overtar Hellstrøm.

– Dette er edle dråper! Det er vi enige om. Det sier samboerparet Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm, som nå går sammen om å utvikle Hellstrøms akevitter, heter det i en pressemelding.

Det Norske Brenneri i Grimstad har overtatt både produksjonen og grossistbevillingen på Vinmonopolet.

– Eyvind har hatt en lang forkjærlighet for akevitt, og lanserte sin fatlagrede versjon allerede i 2012. Jeg synes han har fått frem en nyansert, fruktig og frisk akevitt med et tydelig råvarepreg. Mange jenter er litt skeptiske til akevitt. Kanskje får de en overdose karve? Men ikke med Hellstrøm. Den er laget for alle kjønn, skryter Anita Rennan.

Hun er nå den andre halvdelen av team Hellstrøm. Nylig meldte de overgang fra Mostue Grape Selection til Det Norske Brenneri.

– Ingen dramatikk i dette. Mostue vil konsentrere seg om sine fantastiske viner, og vi her på Brenneriet tenker bare på brennevin. Dessuten har vi produsert Hellstrøm-akevittene i alle år. Nå overtar vi salget også. Det er vi stolte av, sier daglig leder på Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

Selve startskuddet går på den store Umami-messen på Lillestrøm denne uken. Onsdag 15. klokken 14.00 skal Hellstrøm og master blender Jon Bertelsen snakke, servere og faktisk lage en ny akevitt helt på sparket!

Eyvind Hellstrøm nikker og smiler, og har nesen langt ned i glasset.

– Ren, mild og nyanserte kryddertoner. Her er det en duft av treverk, tørkede sitrusskall, karve, florale toner, men også sjø, anis og tørr sherry. Jeg er fornøyd, sier mesterkokken og TV-personligheten. Hellstrøms fatlagrede fikk tross alt gull og ble best in show på Copenhagen Snaps og Aquavitfestival.

– Hvordan skal en perfekt akevitt serveres?

– Jeg mener den kan være kjøleskapskald når du skjenker den i små tulipanformede glass. Temperaturen stiger raskt og gjør akevitten perfekt temperert, sier mesterkokken.

I Hellstrømserien inngår nå fire akevitter. To er fatlagret, og en av dem er en juleakevitt med flere seksere på terningen. De to andre tilhører den sommerlige sorten.

Powered by Labrador CMS