BYGGESTART: Nå starter byggingen av Romsdalsgondolen på Åndalsnes.

Luftig gladnyhet

Nå blir det spektakulær gondol i Romsdalen.

Publisert

Reiselivsbransjen over hele landet ligger nede for telling. Men det finnes enkelte lysglimt. Som at Romsdalen AS har valgt å starte byggingen av Romsdalsgondolen til 280 millioner.

Investeringsviljen fra en hovedinvestor med ambisjoner og stor tro på norsk reiseliv, gir Romsdalen AS muligheten til å realisere Romsdalsgondolen. Oppstarten gir mange positive lokale ringvirkninger for to bransjer som sliter – entreprenører og reiselivsbransjen.

Mange hinder på veien

Det har vært mange utfordringer helt fra ideen om gondol kom opp for over 50 år siden og frem til byggestart 23. mars 2020. I en periode hvor næringslivet og da spesielt servicebransjer sliter med manglende etterspørsel, permisjoner, oppsigelser, karantener og konkurser, mener Romsdalen AS at det er viktigere enn noen gang og satse på et bærekraftig reiseliv i Norge.

- Vi har god trening med å håndtere utfordringer og nå står vi ovenfor nye utfordringer, men det finnes også muligheter. Med en hovedinvestor som har ambisjoner om vekst og som har klokkertro på norsk reiseliv, er dette riktig tidspunkt å starte byggingen av Romsdalsgondolen som skal stå ferdig våren 2021, sier Pål R. Amundsen, adm. direktør i Romsdalen AS.

Investerer 280 millioner

Romsdalsgondolen vil gå fra Fjordstasjonen i Åndalsnes sentrum til Fjellstasjonen på Nesaksla. Det er planlagt en rekke tiltak med fokus på bærekraft i å utvikle, bygge og drifte Romsdalsgondolen.

Tilgjengelighet og lokaliseringen er unik. I tillegg skal infrastruktur for vann, avløp og energiforsyning legges skjult inne i fjellet til toppstasjonen. Det blir reversible installasjoner for Fjellstasjonen, restaurantbygget og publikumshallen på Nesaksla, som gjør det mulig for kommende generasjoner med andre prioriteringer å fjerne installasjonene.

Tenker langsiktig

Hovedinvestoren The Norwegian Travel Company AS, et selskap eiet av det aktive eierfondet Longship, støtter Romsdalen AS med kapital, kompetanse og nettverk. Hovedinvestoren tenker langsiktig og tror på vekst i norsk reiseliv når situasjonen igjen blir mer normalisert.

- Med The Norwegian Travel Company AS som ønsker å investere i en tid der reiselivsindustrien har store utfordringer, er vi sikre på at Romsdalen AS har riktig hovedinvestor med på laget. Investeringsviljen fra The Norwegian Travel Company AS og våre lokale investorer gjør det mulig for Romsdalen AS å fokusere på utvikling til tross for en meget krevende tid for reiselivsindustrien, sier styreleder Anne Kjølseth Ekerholt i Romsdalen AS.

Powered by Labrador CMS