Ikoniske Fløienrestauranten åpner dørene igjen, etter lang tids renovering.

Fløirestauranten åpner igjen etter 15 måneder

Langvarig og omfattende oppussing bringer restauranten tilbake til røttene - og nesten 100 år tilbake i tid. 

Lørdag klokken 11.00 åpner Fløirestauranten endelig dørene igjen, etter å ha vært stengt grunnet oppussing i hele 15 måneder. 

Oppussingen er på alle måter omfattende. Eksempelvis har man i kjelleren gravd 60 meter ned for å øke takhøyden og dermed utvide bruksområdet. Og når publikum igjen får strømme inn dørene på det bergenske landemerket, er det et ganske annet uttrykk som møter dem. 

De velkjente furumøblene og vegger og søyler malt i kraftige farger, er nå byttet ut med duse farger og en blanding av nytt og gammelt på møbelfronten. De nye fargene skal gjenspeile skogen og naturen rundt restauranten. 

– Det vil sikkert være meninger. Men det var jo virkelig på tide med en opprustning av lokalene. Dessuten er denne fargeskalaen mer lik den opprinnelige fra 1924, uttaler Fløibanens direkter Anita Nybø til lokalavisen Bergens Tidende.

Fløirestauranten fyller nemlig år samtidig som dørene åpner igjen etter oppussingen, og da er det hele 99 år siden dørene ble åpnet for første gang. 

Rikholdig

Det har blitt et rikholdig hus som nå åpner dørene igjen. Her kan man både stikke innom for en kaffe etter å ha vært på skogstur, spise treretters middag, eller ta seg en cocktail - blant annet. I første etasje var det tidligere kafeteria. Der skal Brasseriet nå holde til, og ha åpent fra klokken 11.00-23.00 hver dag. 

Ytterst i lokalet vil restauranten Schou holde til, med 30 sitteplasser. Her blir det fine dining med en 10-retters sansemeny basert på sesong og lokale råvarer, og det hintes om Michelin-ambisjoner på sikt. Schou åpner til høsten. 

Ellers vil huset blant annet inneholde Peisestuen Bar, og ha utleielokaler i andre etasje. Blant disse er den staselige Festsalen, med plass til 120 gjester. Uteserveringen forventes å bli like populær som før, om ikke mer, og her blir det på hektiske dager en liten utendørsbar. 

Fortsatt for turgåere

Nå som Fløirestauranten "vender tilbake til røttene", har man selvfølgelig heller ikke glemt turfolket som ferdes på Fløien. Det understrekes at alle er velkomne, uansett om man er stivpyntet eller kledd i våte turklær. Toalettkapasiteten blir kraftig forbedret, med hele 32 toaletter som skal være åpne for alle. 

Fra lørdag 23.3.2024 er altså Fløirestauranten igjen åpen for publikum - enten de kommer i dress eller turklær.

 

Powered by Labrador CMS