Figgjo Frame har kommet med en serie tallerkener i tre ulike størrelser.
Figgjo Frame har kommet med en serie tallerkener i tre ulike størrelser.

Hentet inspirasjon fra moderne kunst og design

Sammen med det Oslo-baserte designstudioet Skogstad & Wærnes har Figgjo kommet med en serie ovale tallerkener i tre ulike størrelser med navn Figgjo Frame.

– Vi har lenge vært fascinert av den ovale formen, og har hentet inspirasjon fra bruken av den i moderne kunst og design. Med Frame har vi valgt en myk, organisk silhuett med flytende og omsluttende linjer. Tallerkenene har en subtil form med fokus på de viktigste detaljene. De kan komplimentere ethvert miljø og enkelt fungere sammen med andre Figgjo-produkter. I tillegg til et lekkert design, har Frame også praktiske fordeler. Ovale tallerkener er som oftest plassbesparende, både med tanke på stabling og måten de dekker bordet på. Det blir rett og slett plass til mer, sier Fredrik Værnes fra Skogstad & Værnes i en pressemelding fra Figgjo.

Frame er produsert i samme materiale; høykvalitets vitroporselen som tåler mange års intensiv bruk.

- Vi har manglet en oval løsning i katalogen vår, og formgiverne har hjulpet oss med å arbeide fram et design vi oppfatter som elegant, delikat og rolig. Fraværet av en tradisjonell tallerkenfot gjør at Frame ligger ekstra stødig på bordet, mens de lette, naturlige linjene kan etterlate en nesten svevende estetisk effekt hos den spisende. Glasuren er svært ripebestandig og gjør tallerkenene motstandsdyktige mot kanthakk, forklarer Værnes.

Powered by Labrador CMS