Applaus og jubel i taket da trønderen Roar Hildonen ble utnevnt som vin-ambassadør i Trondheim nylig.

Roar Hildonen utnevnt som vin-ambassadør for Saint-Émilion

Publisert Sist oppdatert

Den blide trønderen er en kjent skikkelse i restaurant-bransjen, og er i dag eier og driver av Trondheims-restaurantene To Rom og Kjøkken og E.C. Dahls Pub og Kjøkken.

Nylig ble 61-åringen utnevnt til stedssjef og ambassadør i verdens eldste vin-brorskap, Jurade de Saint Emilion: Brorskapet har i dag 140 franske medlemmer, som igjen er representert av rundt 3000 entusiaster og ambassadører rundt om i verden.

Stor seremoni

Hildonen er det første medlemmet fra Norden. På møtet ble det også stiftet et norsk styre.

- Det var ærefullt og veldig hyggelig. Seremonien og gallamiddagen ble gjennomført på Erkebispegården i Trondheim, sammen med 10 andre representanter fra ledelsen, samt over 100 vinentusiastiske gjester tilstede. Representantene kom dagen i forveien hvor vi ble bedre kjent og hadde omvisning i byen. Også drakk vi litt vin sammen med råvarer i verdensklasse fra Trøndelag, sier Hildonen til Hotellmagasinet.no.

Menyen var 5-retters, og det ble drukket tre ulike viner til hver av de fire første rettene. 61-åringen har over 40 års erfaring fra restaurantbransjen, og har en forkjærlighet for vin fra Saint-Émilion-distriktet, det mest kjente vindistriktet i Bordeaux.

Brenner for Bordeaux-vin

Roars hovedoppgave blir å markedsføre vinene fra dette området, og være en god vinambassadør for alle de flotte produsentene i Saint-Émilion.

- Jeg håper vi kan gjøre Bordeaux-vinene like populære som de var i Norge på 80- og 90-tallet. Dette er fremragende og prisgunstige viner med høy kvalitet. Det er ingen hemmelighet at jeg er en stor tilhenger, sier Hildonen.

- På mine restauranter har jeg 700 fantastiske viner i alle prisklasser, og selvfølgelig mange fra Saint-Émilion-distriktet, legger han til.

Den erfarne restauranteieren melder om et fantastisk år så langt.

- Starten på året var tøft, men fra mars har det bare gått én vei. For oss blir dette det beste året noensinne. Det er veldig morsomt å se at folk er tilbake på restaurantene. Hvordan 2023 blir tør jeg ikke spå, men jeg håper den gode utviklingen fortsetter.

Sier Roar Hildonen.

Powered by Labrador CMS