STORSASTING: Nordic Choice Hotels bytter ut meierismør med Mills NO1 Normalsaltet for å redusere CO2-avtrykk.

Hotellkjede bytter ut meierismør

Skal redusere CO2-avtrykket på smør med mer enn 40 prosent.

Nordic Choice Hotels har som mål å utvikle, tilgjengeliggjøre og tilrettelegge for løsninger som bidrar til reduksjon av klimaavtrykk, men som også oppmuntrer gjester til å gjøre bærekraftige valg.

LES OGSÅ: Derfor satser ikke flere utenlandske hotellkjeder i Norge

Mills No1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Ved å bytte ut meierismør med Mills No1 Normalsaltet er målsetningen 40 prosent lavere CO2-avtrykk på smør, som igjen kan gi en årlig reduksjon på 200.000 kg CO2-ekvivalenter.

Mat, drikke og bygninger er driftsfaktorer der selskapet ser at mulighetene for å gjøre en forskjell for miljøet er størst. Mills No1 Normalsaltet vil bli tilgjengelig på alle Nordic Choice Hotels i Norge.

– Mat er et av områdene i vår drift med høyest klimaavtrykk, hvor vi kan bidra til å gjøre store forskjeller selv med små tiltak. Vi jobber kontinuerlig og målrettet sammen med våre leverandører for å finne forbedrede løsninger på de utfordringer vi står overfor. Samarbeidet vi nå har gjort med Mills AS et stort skritt i riktig retning. At prosjektet også har hatt høy grad av involvering fra våre ansatte ute på hotellene, gjør at vi er ekstra stolte av at dette har gått fra prosjekt til et produkt som nå er på vei ut til hotellene våre, sier Harald Bjugstad Holm, direktør for Bærekraft i Nordic Choice Hotels.

LES OGSÅ: Denne hotellkjeden kjøper Tollboden i Kragerø

Prosjektet startet som et pilotprosjekt for sju måneder siden, og i prosjektgruppen har det vært deltagere fra Mills AS og Nordic Choice Hotels. Produktets kvalitet, egenskaper og holdbarhet har vært viktig for å skape et alternativ som ikke går på bekostning av funksjon og smak. I dette arbeidet har prosjektgruppen, med representanter fra Nordic Choice Hotels F&B-team hatt en sentral rolle.

Powered by Labrador CMS