SATSER: Hotellutvikleren Anders Buchardt (til venstre) er medeier i restauranten Michaels på Oslo vest. Her sammen med Kim Søyland, Michael Skiri og Jama Awaleh

Kjøper seg inn i Buchardt-restaurant

byOSLO Group kjøper kjøper seg inn i Michaels på Briskeby.

Publisert Sist oppdatert

Kim Søyland og Jama Awaleh som driver byOSLO Group ligger ikke på latsiden om dagen, og nå håper de å kunne være med å styrke Michaels som en kulinarisk bydelsrestaurant på Oslo vest, heter det i en pressemelding fra byOSLO Group.

byOSLO Group har denne uken både åpnet vinbaren Libertine på Frogner, og gått inn som ny 40 prosent eier i restauranten Michaels. Heretter skal restauranten drives sammen med Michael Skiri og hotellutbyggeren Anders Buchardt.

byOSLO Group:

byOSLO Group er en utelivsaktør i Oslo som driver flere restauranter, utesteder og eventlokaler i Oslo. I dag består porteføljen deres av BA3, F6 og Libertine Vinbar og IVY på Frogner, samt Nedre Løkka og Oslo Event Hub. Tidligere har de også drevet Stratos på toppen av Folketeaterbygningen, samt Justisen i Møllergata. Selskapet ble etablert i 2011 og eies og driftes av Kim Søyland og Jama Awaleh.

− Dette var rett og slett en mulighet vi ikke kunne gå glipp av. Vi kjenner Michael godt etter mange år som bransjekollegaer, og vet vi deler mange av de samme verdiene. Samtidig er Anders kjent for å være en dyktig businessmann, så vi har troen på at vi blir et team som kan spille hverandre gode. Michaels har et solid rykte for å skape gode kundeopplevelser og har i tillegg et svært kompetent kjøkkenteam som vi gleder oss til å jobbe med, forteller Kim Søyland, partner i byOSLO Group.

En bransje i endring

Den nye eierkoalisjonen påpeker også at partnerskapet er et strategisk grep for å holde tritt med bransjen for øvrig og kunne konkurrere på like vilkår som de største aktørene.

− De siste årene har vi sett en økt konsolidering og profesjonalisering i bransjen, hvor det er noen store aktører som tar større og større markedsandeler. Vi ser at denne trenden gjør at størrelse får en stor betydning for blant annet innkjøpsforhandlinger. Derfor er det veldig gledelig å få med seg et erfarent radarpar som Kim og Jama i byOSLO Group slik at vi stiller enda sterkere framover, forteller Michael Skiri, majoritetseier i Michaels.

− Hele prosessen har gått veldig fort, og det er jo ofte slik det er når ting føles riktig. Bransjen er liten og vi tror det er en fordel at vi kjenner til hverandre fra før av, så nå gleder vi oss til å komme i gang, legger Søyland til.

Ingen konseptuelle endringer

byOSLO er tydelige på at konseptet ikke skal endres, men at de ønsker å forsterke det med flere eventer på huset. Gode kundeopplevelser med mat og drikke av høy kvalitet skal fortsette å være i sentrum hos Michaels.

− For oss i byOSLO har kundeopplevelsen alltid stått i høysetet. Michaels er derfor et tilskudd som både passer godt inn og beriker vår portefølje, og håper vi kan være med å forme restauranten til en attraktiv kulinarisk destinasjon på Oslos vestkant, sier Søyland.

Powered by Labrador CMS