SATSER: Anders Buchardt og selskapet AB Invest har gjort stor suksess innen hotellutbygging. Nå er det flere prosjekter på trappene.

Anders Buchardt: – Vi jobber med flere konkrete alternativer

AB Invest er en mester på bygging av hoteller. Anders Buchardt (48) tør nesten garantere at det kommer flere utbygginger i tiden som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet, som eies av Arthur og Anders Buchardt, har vært blant de fremste aktørene innen hotellutvikling i Norden de siste årene. Den siste store suksessen er Fýri Resort i Hemsedal, som driftes av svenske ESS Group.

– Jeg skulle gjerne gitt deg mer konkret svar, men jeg verken kan eller vil så lenge ikke noe er bestemt. Vi jobber med flere konkrete alternativer i Norge, Sverige og Finland, sier Anders Buchardt til Hotellmagasinet.

Driver flere selskaper

Vi møter den sindige og blide 48-åringen på kontoret på Frogner i Oslo. Her – bare et langskudd unna hotell-suksessen Sommerro – holder Anders og selskapets fem ansatte til.

Det er også Stordalen-selskapet som er Buchardts største kunde.

AB Invest er ikke bare gode på hotellutvikling, de er også landsdekkende innen bolig- og næringsutvikling. Anders Buchardt driver også boligutviklingsselskapet Agate Utvikling som de siste årene bygget mange boliger i Kristiansand, og i Oslo-regionen.

Ved siden av fjell, by og hotell har AB Invest flere utviklingsprosjekter innen næringseiendommer på trappene.

– Vi har bevist at vi er gode på hotellutvikling, men vi ønsker å ha flere beina å stå på. Det er mye planlegging og arbeid som ligger bak en hotellutbygging, sier han.

Og kommer raskt inn på Fýri Resort i Hemsedal.

– Det har vært fascinerende å lese alle spådommene under pandemien; mange har dømt hotellnæringen nord og ned, og spesielt konferanse mente mange det ville bli slutt på. Men de siste månedene har motbevist alle spådommer. Det var mange som var skeptiske til utbyggingen av Fýri Resort – men det har gått veldig bra til nå. Det handler om å lage noe som folk har lyst til å oppleve.

Nytt trehotell i Bodø

Buchardt sier at de mottar mange tips på ledige tomter, byer og områder - men at det er om å gjøre å finne lokasjoner som de tror har framtidens rett.

– Det er mye areal som er avsatt til å bygge kommersiell overnatting.

– Klarer vi å lage et produkt som vi mener er spennende, er vi så naive at vi tror det vil fungere. Det er viktig å tenke ut et produkt og konsept som kan lykkes, og hotellet må ligge riktig plassert i den enkelte destinasjon. Tør en ikke satse så blir det heller ikke noe, sier 48-åringen.

Om et drøyt år står selskapets andre tre-hotell, Wood Hotel Bodø, klar til bruk. For få år siden bygget Buchardt trehotellet i Brumunddal – som er blitt en suksess.

– Vi ønsker at flest mulig av de leverandørene og entreprenørene som er med på våre prosjekter blir med videre, sier Anders Buchardt.

Powered by Labrador CMS