Fýri Resort i Hemsedal er et svært populært reisemål for nordmenn i julen.

Dette hotellet er elsket av nordmenn i julen

Publisert Sist oppdatert

Fýri Resort i Hemsedal sto klart til bruk i 2019, og etter et par tøffe år peker nå pilene rett vei. Selv om hotellet hører til i det øvre prissjiktet, ser ikke det ut til å skremme fjellsultne nordmenn.

- Fra 23. desember og et par uker ut i det nye året er det mye som tyder på at vi er fullbooket. Mange familier er ventet til oss. Kombinasjonen hotell, julemiddag og alpinbakker er populært. Det er fantastiske forhold i bakkene nå, sier daglig leder for Hotel Fýri, Henric Jacobsson (43), til Hotellmagasinet.no.

Lite besøkt i midtukene

Den blide svensken har styrt hotellet siden åpningen. Hotellet, som eies av forretningsmannen Buchardt og den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal, ligger praktfullt til 625 meter over havet med utsikt mot idylliske Tottentoppen.

Foruten 144 rom, to restauranter og en 1000 m2 stor velværeavdeling ble det også bygget 47 leiligheter med tilhørighet til hotellet.

Jacobsson innrømmer at det har vært tøffe tak siden hotellåpningen.

- Vi har hatt bra besøk under høysesongene og i helgene, men lite gjester i midtukene og på konferanser. Vi hadde håpet det skulle gå noe bedre, men vi har vært igjennom en tøff tid med korona, og vi står nå midt oppe i en tid med høye strømpriser og inflasjon. Likevel: Vi har stor tro på tiden som kommer. Fra 2024 tror vi ting vil normalisere seg, sier 43-åringen.

Bygger aktivitetshus

90 prosent av gjestene som har fylt hotellet de siste tre månedene er nordmenn. I julen serveres det en juleinspirert 3-retters meny, og rundt 300 mennesker er ventet til restaurantene. Julebord blir det ikke.

- Mange som kommer til oss vil ha litt julefølelse, slippe julestresset hjemme og komme til dekket bord. Julebord har vi dårlige erfaringer med; svenske kokker som skulle lage norsk julebord har vi lært av, smiler Jacobsson.

I juni neste år står et 800 m2 aktivitetshus klar til bruk på tomten. Det kommer også en padel-bane.

- Dette vil gjøre oss enda sterkere i kampen om konferanse-kundene. Teams-møter er kommet for å bli, men når først folk møtes ønsker de å gjøre ting sammen. Vi kan nå tilby varierte og spennende pakker til våre gjester, sier Henric Jacobsson.

Powered by Labrador CMS