Wood Hotel i Brumunddal går godt etter åpningen i 2019. Konferanse er svært populært. - Det har gått riktig bra, sier daglig leder Linda Bye Kristiansen.

I 2022 har de et belegg på 73 prosent

Publisert Sist oppdatert

I 2019 åpnet verdens høyeste trehus i Brumunddal: 85,4 meter over bakken fordelt over 18 etasjer. Her ligger også Wood Hotel med 72 rom, suite og 160 sengeplasser. Og kontorer. I tillegg Mjøsbadet, som driftes av kommunen. Og Mjøsparken.

- Det var noen som var litt skeptiske da vi startet her; «hotell i Brumunddal, kommer det til å gå bra?». Men det har gått riktig så bra, sier daglig leder for Wood Hotel, Linda Bye Kristiansen, til Hotellmagasinet.no.

Nesten dobling i antall ansatte

42-åringen, som opprinnelig kommer fra Lillehammer, innrømmer at det er først nå - tre år etter åpning at ting har normalisert seg. Det har ikke bare vært enkelt å drive hotell under korona-tiden.

For tre år siden hadde hotellet 30 ansatte. Dette har vokst til over 50.

- Vi er positive og jobber hele tiden på å forbedre oss på service og kvalitet i alle ledd, sier hun.

Det er umulig å ikke legge merke til den gigantiske trebygningen ved innkjøringen til Brumunddal langs E6. Den spesielle arkitekturen og beliggenheten ved Mjøsa er det mange som har latt seg friste av.

Da hotellet åpnet hadde de seks konferansesaler, men det ble raskt utvidet med fire til.

97 prosent belegg i juli

Den største salen er 140 m2. I tillegg har hotellet investert i videokonferanse-utstyr. Det har slått an.

- Periodevis har vi hatt enorm pågang, samtlige saler har vært utleid og hotellet har vært fullt. Det er ingen tvil om at vi har utviklet oss til å bli et attraktivt sted, sier Bye Kristiansen.

- Kommer det konferanse-deltakere fra hele landet?

- Ja, faktisk! Men de aller fleste har tilhørighet i Innlandet. Kommunale og statlige bedrifter er flinke til å bruke oss, og flere bedrifter som har kontorer på tvers av fylkesgrenser velger å legge seminarer hit.

Men, det er ikke bare konferanse-delen som går så det griner; også turistene har valgt å legge turen innom hotellet. I 2022 er belegget 73 prosent, mens den var 97 prosent i juli.

Både restauranten på bakkeplan og Mjøsbadet, som er åpent for alle, blir flittig brukt av de lokale. Badet er spesielt populært blant ferierende familier.

- Jeg ser ingen grunn til at 2023 ikke skal bli bedre enn inneværende år. Vi har en del bestillinger fram i tid.

Powered by Labrador CMS