BRØD OG SIRKUS: Restaurantkjeden Pincho Nation er kjent for sirkusinspirert innredning, grønne drinker og "hæla i taket".

Satser stort på «sirkusrestauranter»

I dag slår restaurantkjeden Pincho Nation opp dørene til en ny restaurant i Porsgrunn. Det er kjedens første francheisenhet i Norge. Nå kommer det flere, mange flere, ifølge folkene bak.

- Responsen har vært overveldende, både fra gjester og andre franchisetakere som er interessert i å åpne andre steder i Norge.

Dette sier Jan Wallsin, CEO i Pincho Nation.

Restaurantkjeden Pincho Nation er kjent for sin ekstravagante, sirkusinspirerte innredning, fargerike drinker og en lettfordøyd "tapasmeny" med småretter fra hele verden. Til nå er det bare Oslo som har vært velsignet med kjedens restauranter.

GUTTA BAK: Daniel Christensen, franchisetaker Pincho Nation Porsgrunn og Jan Wallsin, CEO, Pincho Nation AB

2000 på venteliste

Nå kommer Porsgrunn etter, og byens befolkning har ikke vært vond å be: Da bookingene åpnet, stod det allerede over 2000 personer på venteliste for å få disse bordene. Premierehelgen ble fullbooket på under en time.

- Vi er helt overveldet over all den positive responsen vi har fått! Det at gjestene våre viser så stor interesse allerede, og har booket bord hos oss flere uker fremover betyr mye, sier franchisetaker Daniel Christensen i Pincho Nation Porsgrunn.

Store planer

Pincho Nation planlegger å bli Norges neste store franchisesuksess. Siden 2017 har restauranten vært å finne i Oslo. Besøket her tyder ifølge kjeden på at konseptet passer for det norske markedet.

- Strategien om å vokse med franchise har vært fremgangsrikt i Sverige der restaurantkjeden i dag består av 60 restauranter. Fremfor alt ser Pincho Nation potensial i de større og mellomstore stedene som for eksempel Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger, sier CEO Wallsin og fortsetter:

- Når det er en så stor interesse fra gjestene, blir det naturligvis også en stor interesse fra bransjen. Vår ambisjon er å etablere ytterligere 15-20 restauranter i Norge de neste tre årene. Vi har derfor begynt samtalene med et antall potensielle franchisetakere. For oss er det avgjørende å finne de rette franchisetakerne før vi tar en beslutning om hvilke steder våre neste Pincho Nation skal åpne, sier han.

SIRKUS I SENTRUM: Det er i denne bygningen, den gamle tollboden i Porsgrunn, at restauranten åpner.

I Tollboden

Den nyåpnede restauranten i Porsgrunn holder til i den gamle Tollboden, en flott bygning som opprinnelig ble bygget som et sosialt møtested med flere restauranter før det senere ble stengt ned på grunnlag av forbudstiden. Nå har lokalet fått tilbake sin gamle funksjon, og er klar for å lage liv og røre i byen igjen.

- Restauranten har en fantastisk beliggenhet og jeg har en sterk tro på våre nye franchisetakere i Porsgrunn. Jeg er veldig glad for å kunne ønske dem velkommen til Pincho Nation-familien, sier Wallsin.

Powered by Labrador CMS