11 PROSENT: Navnet Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2021 er langt og litt komplisert - men bry deg, mener vinimportøren. Tyskeren med 11 prosent alkoholprosent skal være en knallgod halvtørr en.

Tyskeren skal være en optimal allrounder

Allsidig vin med lavt sukkerinnhold. 

Publisert Sist oppdatert

La deg ikke skremme av det lange navnet på Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2021 – her får du en en utrolig allsidig feinherb som er like deilig å drikke sammen med maten som etter maten – ikke minst siden den kun inneholder 11 prosent alkohol og koster to hundrelapper, skriver vinimportøren  Moestue Grape Selections i en pressemelding. 

Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2021 har en gyllen gulfarge med grønnskjær, og en ung, fersk og aromatisk duft av hvit fersken, gule epler, søte sitroner og flint med et hint av anis, mynte, honning og hylleblomst. Dette er en nyansert og saftig feinherb med leskende friskhet, nydelig balanse og en elegant smak av søtsure grønne epler og moden lime som avrundes i en lang, delikat og krydret ettersmak av skifermineraler og epleskall.

I pressemeldingen skriver vinimportøren at det er en allsidig vin som med fordel kan brukes til koldtbord og andre festlige anledninger hvor man gjerne serverer en rekke ulike retter med smaker som egentlig konkurrerer med hverandre. I motsetning til mange andre viner takler den på utmerket vis spicy mat, samtidig som den høye syren gjør at den også går som hånd i hanske til lette og friske retter.

Bare så det er sagt: Feinherb er altså en uoffisiell betegnelse for halvtørre viner som benyttes stadig mer av mange tyske vinprodusenter.

En feinherb har typisk 10-30 g/l restsukker – og denne utgaven fra Ratzenberger plasserer seg med sine 16,5 g/l restsukker i det lavere sjiktet av dette intervallet.

Med et syrenivå på 8,5 g/l er det imidlertid ingen grunn til å frykte at du får noe søtt skvip i glasset – Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2021 er snarere tvert imot en ekstremt godt balansert vin som bare har akkurat lille restsødmen som trengs for å takle chili, wasabi og andre mer eller mindre utfordrende smaker. 

Jochen Ratzenberger må i all ubeskjedenhet kunne kalles Mittelrheins ubestridte ener på vinfronten, med et helt eget øye for detaljer og en imponerende langsiktighet i sitt arbeid. Vinene hans blir bare bedre og bedre for hvert år som går, og det er hans feinherb et utmerket eksempel på.

Powered by Labrador CMS