NY JOBB: Haakon Sand blir nye sjef på TAK Oslo, og starter 1. februar. Sand har lommene fulle av erfaring, også fra The Savoy Hotel i London.

Han er ny daglig leder på TAK Oslo

Haakon Sand har internasjonal erfaring.

Haakon Sand trer inn som ny daglig på takrestauranten TAK Oslo på Frogner. Han har internasjonal erfaring fra prestisjefylte hoteller som The Savoy Hotel i London og THE THIEF i Oslo. De siste årene har han jobbet med drift og utvikling av nykomlinger i den norske restaurantverden. Han kommer senest fra en jobb som vd på Barcode Street Food.

Tatt Norden med storm

Når han nå tar over roret på TAKs norske filial er målet tydelig – å pushe grensene for nordisk gastronomi, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice & Resorts.

LES OGSÅ: Brutale kostnadskutt endte i pluss

Haakon har ambisiøse planer om å fortsette å profilere TAK Oslo som en utfordrer på den nordiske matscenen. Han tiltrer i februar 2023.

– Haakon er definisjonen av rett man på rett plass. Han kommer inn med uvurderlig erfaring fra hoteller i toppklasse. Sammen med hans øye for kvalitet og TAKs tydelige filosofi er dette som skapt for success. Med bærekraftig fiske, kjærlighet til havet og lokale samarbeider kan TAK Oslo fortsette å bygge videre på et vinnende konsept, sier Henrik Berghult, COO i Nordic Hotels & Resorts i pressemeldingen.

TAK er restaurantkonseptet som har tatt Norden med storm. Den første restauranten, TAK Stockholm, åpnet i 2017 hvor den svenske stjernekokken Frida Ronge har satt spotlighten på det nordisk-japanske kjøkkenet.

Fokus på bærekraft

Maten fokuserer på nordiske råvarer laget med japanske teknikker, alltid med bærekraft som ledeord. I 2022 åpnet TAK Oslo, kronjuvelen på taket til Sommerro. Restauranten består av to etasjer spisesal, Izakaya, bar og uteterrasse. TAK Oslo har kjapt blitt en matdestinasjon i sin egen rett. Den kreative approachen – der blant annet ikoniske norske retter har blitt utfordret og omtolket – har lokket Osloborgere såvel som et internasjonalt publikum.

LES OGSÅ: Hotellene med ny omsetningsrekord

– TAK Oslo er unikt på så mange måter. Det er en ære å få være en del av det her konseptet som har blitt et viktig tilskudd til den norske restaurantscenen. Kombinasjonen av lokale råvarer og japanske teknikker ligger rett i tiden, det ser vi på hvor velbesøkt restauranten er. Nå fortsetter vi opp mot nye høyder – med holdbar gastronomi og med tydelig inspirasjon fra vår nordiske arv. Reisen har bare nettopp begynt, sier Haakon Sand.

Powered by Labrador CMS