HÅPER DET SMAKER: Bendis oppskrift består blant annet av røkelaks, en sprø potetvaffel og ørretrogn.

Til VM med potetvaffel og røkelaks

Den norske mesterkokken Filip August Bendi skal forsvare Norges ære i VM i tapas i Valladolid i Spania.

Publisert

I morgen konkurrerer mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi i VM i tapas i Valladolid i Spania. Men som resten av verden må også Bendi og de andre mesterkokkene holde avstand og unngå reising, så dette årets konkurranse har en spesiell tvist.

OPTIMIST:

Årets tapas-VM er selvsagt pandemitilpasset, og en lokal tapasbar samarbeider med Filip August Bendi om å lage hans tapas basert på oppskrift, bilde og en kort instruksjonsvideo.

– Det er kanskje riktigere å si at det er Filips oppskrift som konkurrerer, siden han ikke selv får kvalitetssikret leveransen 100%. Men selv om han ikke leverer retten personlig så er jeg sikker på at hans kompetanse og matentusiasme vil smitte over på den spanske kokken og prege retten når den serveres dommerne i dagene konkurransen går. Det er gledelig at slike arrangementer gjennomføres, og bidrar til spredning av matglede, inspirasjon og kunnskap, forteller Arne Sørvig, daglig leder i stiftelsen Norsk Gastronomi.

Bendi selv er også optimistisk.

– Jeg gleder meg til å delta i selveste VM i tapas. Det blir veldig annerledes å konkurrere i år siden jeg selv ikke får tilberedt retten som skal serveres til dommerne, men dette blir en ny konkurranseerfaring og jeg gleder meg til å samarbeide med den dyktige kokken på en av de lokale tapasrestaurantene i Valladolid, forklarer Bendi.

Norges representant satser på å imponere juryen med norske råvarer og mattradisjoner.

– Jeg er veldig glad i å lage mat som er satt sammen med rene smaker og estetikk som gjør at råvarene oppnår sitt fulle potensiale. Røkt laks er blant de mest tradisjonelle og mest kjente norske råvarene i verden og passer på alle måter perfekt til en smakfull smårett, eller tapas. Jeg har valgt å sende inn en oppskrift med røkelaks sammen med en sprø potetvaffel og ørretrogn. Som rett er den veldig balansert, har mye smak og jeg håper den vil skille seg ut, sier Filip August Bendi.

Han er til daglig kreativ utvikler i Thon Hotels og er en av landets sterkeste konkurransekokker.

I 2017 ble Øyvind Bøe Dalelv verdensmester i tapas med Tørrfisk fra Lofoten, i 2018 tok Rasmus Skoglund Johnsen sølv med røkt skreirogn og seterrømme i potetlefse, og i fjor fikk Speilsalens Håvard Werkeland pris for den mest innovative retten med sin østerstapas

Powered by Labrador CMS