Trondheim Spektrum er fylt av ivrig publikum og Europas beste kokker de nærmeste dagene.

Verdens tøffeste kokkekonkurranse i gang i Trondheim

Europas beste kokker kniver om å bli aller best, foran et fullsatt Trondheim Spektrum. 

Publisert Sist oppdatert

Bocus d'Or erdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse startet i Trondheim Spektrum i dag. Klokken 9.00 var det offisiell åpning i Trondheims storstue, og 10.30 var Norges håp i konkurransen, Håvard Werkland, i gang. 

Kandidater og team fra 20 land skal over to dager konkurrere om pallplassering og muligheten til å representere landet sitt i verdensfinalen i Lyon i 2025.

Hjemmebane

Håvard Werkland kokkelerer til vanlig for Speilsalen på Britannia Hotel. Vi snakker altså om et ekte hjemmehåp i årets konkurranse. Kanskje kan Werkland også få litt drahjelp av årets rammer rundt konkurransen: Tørrfisk fra Halvors tradisjonsfisk i Tromsø, norsk skrei, kamskjell fra Frøya, reinkjøtt fra Trøndelag og Linie-aquavit er de offisielle råvarene alle lag i konkurransen må ta i bruk. Håvard Werkland har tidligere uttalt glede over råvarene og rammene for konkurransen, som han beskrev som "rett og slett en fantastisk smak av Norge".

Werkland har valgt sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, Christopher W. Davidsen, som coach, og Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis. Håvard Werkland var forøvrig Davidsens commis i 2017. Håvard Werkland serverer sin første rett 15:25 i dag, og siste rett 16:00.

GAMLE KJENTE: Håvard Werkland var med på sølvlaget til Christopher W. Davidsen da Norge tok sølv i Bocuse d´Or 2017.


Heidi Bjerkan er valgt ut som ærespresident for konkurransen. Bjerkan er kjent som driver av Credo i Trondheim, som nå flytter satsingen til Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Bredt program

Arrangementet er selvfølgelig mye mer enn bare selve konkurransen. På EXPO-messen vil besøkende få muligheten til å møte et bredt spekter av produsenter og leverandører til kjøkken- og restaurantindustrien. Lokale og nasjonale aktører vil bli vist frem i boder, i en food court og i baren. Fra Kautokeino kommer Nomad Foodlab. En 11 meter høy lavvo som også fungerer som et profesjonelt kjøkken, og visstnok verdens første og eneste nomadiske Bocuse-kjøkken.

Credo og Heidi Bjerkan har et omfattende opplegg for skoleklasser under konkurransen. De ulike skolene har fått utdelt hver sin kandidat fra de ulike europeiske lagene, og hver klasse skal være heiagjeng for sitt land og sin kandidat. 6. klassingene blir også tatt med på et opplegg rundt på arenaen for å blant annet lære om bærekraftig matproduksjon.

Slik ser programmet for Bocuse d'Or Europe 2024 ut: 

Powered by Labrador CMS