STJERNE: Fagn-sjef Jonas Nåvik var en stolt mann under kveldens utdeling.

To stjerner til Trondheim

Trondheims-restauranten Fagn, med Jonas Nåvik (bildet) i spissen, sørget for trønder-hovedstadens første Michelin-stjerne noen sinne. Rett etterpå sikret Heidi Bjerkan og Credo sin første stjerne.

Publisert

På forhånd var det mange som hadde snakket om Credo og Heidi Bjerkan, men det var Jonas Nåvik og Fagn som sikret Trondheim byens første stjerne. Fagn holder som kjent til i Credos gamle restaurantlokaler og de var nevnt på forhånd som en potensiell stjerne-kaprer.

Det er også en litt morsom fun-fact at Jonas Nåvik var medhjelper til Christopher William Davidsen under sistnevntes Bocuse d´Or-konkurranser, som endte med to kruttsterke sølvstatuetter i Budapest og Lyon.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Endelig Credo- jubel

 

Det så lenge ut til at Credo måtte reise slukøret hjem, men da arrangørene skulle lese opp kveldens aller siste en-stjerners restaurant var det altså Credo som stod på lappen.

Dermed har Trondheim plutselig to Michelin-restauranter.

Det er også klart at Norges lengstlevende Michelin-restaurant holder stand. Etter 22 år som Michelin-restaurant beholder Bent Stiansen og Statholdergaarden sin stjerne.

Det samme gjør Galt, Kontrast, Re-Naa, Sabi Omakase

Bærekraftspris til Credo

Det ble delt ut mer enn bare stjerner på årets utdeling. Norske Credo mottar Michelin Guide Nordic Sustainability Award 2019 for deres imponerende økologiske tilnærming og engasjement for å fremme bedre mat og bærekraftig bruk av landareal i sosiale medier.

Maaemo beholder sine tre

Det er også grunn til å juble i Maaemos lokaler i kveld. Superrestauranten beholder nemlig sine tre Michelin-stjerner og er med det ett av tre spisesteder i Norden med tre stjerner. De to andre er Geranium og Frantzén. 

Noma sikret seg forøvrig to stjerner under kveldens utdeling.

Norske Smalhans er fortsatt nevnt blant de såkalte Bib Gourmand. Nå somden eneste norske restauranten. Her er det nemlig klart at Restaurant Eik har forsvunnet ut av listen.

Powered by Labrador CMS