Gassier Garrigues 2022.

2022-årgangen passer til alt

Og kan fint lagres i fem til sju år. 

Publisert Sist oppdatert

Når Gassier Garrigues nå kommer i den ypperlige 2022-årgangen er det også med splitter nytt design, som gir flasken et enda mer stilrent uttrykk. Gassier-familien har vært vinbønder i Costières de Nîmes i det sørlige Rhône i fire generasjoner, og gården drives i dag av Michel og kona Tina, heter det i en pressemelding fra Mostue Great Selections.  

Gassier Garrigues består hovedsakelig av syrah med en dæsj grenache, og er en spesiallblend som i sin tid ble utviklet av Michel Gassier og Christopher Moestue eksklusivt for Norge. Vinen er selvsagt fortsatt økologisk sertifisert, og kommer som før i lettvektsflaske. I denne klimasmarte flaska finner vi en vin med friskhet og fruktighet i bøtter og spann, hvilket gjør at den med glans sklir rett inn i kategorien drikkevin, samtidig som den har en høstlig duft og flott fylde som gjør at den hamler opp med selv kraftige kjøttretter – kanskje servert rundt bålet etter en lang fjelltur, med eller uten jaktlag. 

Gassier Garrigues 2022 har en dyp og mørk rubinrød farge, og en sval, intens og elegant duft av modne bjørnebær, kjøttfulle sorte moreller, ferske solbær, søte blåbær, nykvernet pepper, hengt kjøtt, fioler, lyng, lavendel og skogbunn med et hint av blodappelsin, vanilje, blyant og kamfer. 

Dette er en ung, ren og rik vin med lette, fine og lange tanniner i en frisk, sjarmerende og fløyelsmyk munnfølelse og en kompleks, dyp og tett smak av saftige plommer, sødmefulle røde og mørke kirsebær, lakris, lær og mynte og en lang, fast og rødbærsfruktig avslutning med innslag av rabarbra. 

Vinen er like anvendelig til festmat som lam, vilt og storfe som er stekt, grillet eller puttet i langtidskokte gryter som til hverdagsretter som ovnsbakt kylling, pizza, pasta eller taco. 

Den hamler også opp med godt krydret mat og varierte ostefat. Det er de silkemyke tanninene kombinert med den høye friskheten og modne fruktigheten som gjør den så anvendelig til ulik mat. Michel Gassier Garrigues 2022 er tilgjengelig i kategori 4 i basisutvalget til en pris på 166 kroner. 

Vinen kan utvilsomt nytes med en gang med en serveringstemperatur på 16-18 grader, gjerne etter en tur på karaffelen, men den kan også fint lagres i fem til syv år.

Powered by Labrador CMS