Medaljedryss for kokkene i Luxembourg
– Det betyr enormt mye. Vi bruker store ressurser og tid på De Norske Kokkelandslagene for at de skal ha gode forhold slik at de kan vise frem Mat-Norge og norske råvarer, sier president i Norske Kokkers Landsforening, Kim-Håvard Larsen Larsen i en pressemelding.
De Norske Kokkelandslagene junior tok sølv og senior tok bronse under Culinary World Cup som nylig ble arrangert i Luxembourg.
De Norske Kokkelandslagene har brukt det beste av norske råvarer som har skapt gastronomiske høydepunkt for både dommere og gjester. På menyen har det blant annet stått kveite, piggvar, ørret, okse, kalv, and og et vell av norske blomster, frukt, bær og grønnsaker.
Det siste året har 27 kokker, tre kapteiner og en manager brukt all sin fritid for å kunne hevde seg i verdenstoppen. De Norske Kokkelandslagene har lagt ned mer enn 28.000 timer i trening og perfeksjonering i forkant av konkurransen i Luxembourg, heter det i pressemeldingen.
De norske kokkelandslagene senior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte sju retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der de serverte en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester.
De norske kokkelandslagene junior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte fem retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der de serverte en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester. Laget fikk kategorigull i begge konkurransene. Det ga en sammenlagt sølvmedalje foran Danmark, og bak Sveits som vant gull.
De norske Kokkelandslagene Community Catering konkurrerte i kategorien «Restaurant of Community Catering» der de serverte fire retter til 120 gjester, som en lunsj i en personalrestaurant, med et «kostøre» opp til 5 euro. Laget fikk kategorisølv. Sveits vant gull, Canada tok sølv og Danmark bronse.
– Etter min mening er det norske Community Catering-lagets mat rett og slett banebrytende. Vi er med på å sette en ny standard for kantine- og institusjonsmat. Jeg tror vi innen relativt kort tid vil se at maten i denne konkurransen vil bevege seg i den retning som Norge leverte. Du trenger slett ikke jobbe på en trestjerners restaurant for å utfordre deg kreativt som kokk. Det jobber stadig flere flinke kokker på institusjoner og i kantiner. I Culinary World Cup var Norge rett og slett forut for sin tid og ble straffet for det. Men at dette er fremtiden, det er jeg ikke i tvil om, forteller Larsen.