MAT I KILOVIS: Frelsesarmeen Hallingdal fikk med seg hele 580 kilo mat etter Noresdagen som ble arrangert i midten av april på Storefjell Resort Hotel.

Donerte 580 kilo mat til Frelsesarmeen

Mye overskuddsmat etter Noresdagen.

Av all overskuddsmat etter Noresdagen som ble nylig ble arrangert på Storefjell Resort Hotel gikk hele 98 prosent til donasjon til Frelsesarmeen. Det var også i år mest frukt og grønt og kjølevarer som ble omfordelt. Det viser at det er mye fullverdig mat som tidligere har blitt kastet, men som nå gikk til å dekke behovet for matutdeling til stadig flere vanskeligstilte.

– Vi har hatt en fantastisk fin opplevelse på Noresmessen, møtt mange positive mennesker som har vist stor vilje til å unngå matsvinn. Vi fikk 580 kg med forskjellig mat, så nå vil mange mennesker i Hallingdal bli veldig glade, sier representant for Frelsesarmeen Hallingdal, Evy Kristiansen.

Nores er en medlemseid innkjøpsorganisasjon for hoteller og restauranter i Norge og Sverige, og medlemmene er veletablerte og profilerte aktører, både enkeltbedrifter og kjeder.

Medlemmene i Nores har høye ambisjoner om å kutte matsvinn, og setter høye krav til seg selv og bransjen. Derfor ble deres egen mat og drikke-messe som testet ut som beste praksis for andre året på rad, heter det i en pressemelding.

Det ble i forkant av messen satt ned en ressursgruppe for planlegging som besto av Frelsesarmeen Hallingdal, Hallingdal Renovasjon, Storefjell Resort Hotel, Matvett og arrangør Nores. For å sikre riktig beregning av smaksprøver til messen, ble det sendt ut informasjon om antall påmeldte underveis til utstillerne.

Under messen ble det plassert ut kjøleskap til best mulig oppbevaring av maten før den skulle deles ut.

Powered by Labrador CMS