Her jubler Håvard Werkland og teamet i konfettidrysset under Årets kokk 2023. I går kunne han juble igjen.

Knallsterkt resultat i EM

Pallplassering betyr at Norge går videre til VM. 

Publisert Sist oppdatert

Kokker fra 20 land har knivet om en plass på pallen under Bocuse d'Or i Trondheim, som startet mandag denne uken. 

Menyen bestod i all hovedsak av norske råvarer, som alle måtte bruke under konkurransen: Norsk skrei, kamskjell fra Frøya, reinkjøtt fra Trøndelag, Linie-akevitt og tørrfisk fra Halvors tradisjonsfisk i Tromsø.

Håvard Werkland gjorde en solid innsats med flagget på brystet

Etter intens kokkelering ble det klart at Norges lag, ledet av Håvard Werkland fra Speilsalen på Britannia Hotel, tok tredjeplassen.

 Arrangementet, som også er kjent som EM i kokkekunst, ble ellers en hel-skandinavisk affære: Sverige kapret sølvet, mens Danmark gikk helt til topps. 

– Det er en lettelse. Dette kommer ikke av seg selv, Norge har for vane å være på pallen og det er mye forventninger når man er norsk, uttalte Werkland til Adresseavisen da avgjørelsen er klar. 

Lang "seiersrekke"

Håvard Werkland hadde kanskje grunn til å føle forventningspresset. Norge har nemlig havnet på plallen hele ni ganger. Heldigvis håndterte han tydeligvis presset godt. Han skal da også ha vært svært godt forberedt: Den siste tiden har han hatt permisjon fra Michelin-restauranten Speilsalen for å forberede seg til konkurransen, og i følge NRK har han trent 12 timer om dagen, seks dager i uka det siste halvåret. 

Eivind Hellstrøm var dommer under konkurransen, og var strålende fornøyd med arrangementet da han snakket med NRK

– Dette betyr mye for Trondheim, for Trøndelag og for Norge med et fantastisk arrangement. Det var virkelig magisk, uttalte Hellstrøm til statskanalen. 

Tredjeplassen gjør at Norge er kvalifisert til verdensfinalen som arrangeres i Lyon,  23.-27. januar 2025. 

Powered by Labrador CMS