MOT NORD: Tre internasjonale hotellkjeder ønsker å etablere seg i Norge, ifølge hotellmegler Johanne Cathrine Brustad.
MOT NORD: Tre internasjonale hotellkjeder ønsker å etablere seg i Norge, ifølge hotellmegler Johanne Cathrine Brustad.

Hotellkjeder snuser på Norge

– Jeg er i dialog med tre utenlandske hotellkjeder som vil til Norge, sier megler Johanne Cathrine Brustad.  

Etter flere år i NAI First Partners, startet Johanne Cathrine Brustad selskapet JCB Management våre 2013. Nå er hun fødselshjelper for tre hotellaktører som ønsker seg til Norge.

En av kjedene er et amerikansk operatørselskap som har etablert et eget fond som kjøper hoteller for dem, opplyser Brustad til Estate Nyheter

– De er interessert i storby og flyplasser. Her er jeg megler for dem i Skandinavia og Tyskland, så er det to andre meglere som ser på muligheter i andre land. Denne kjeden er ikke etablert i Europa i det hele tatt fra før, sier Brustad. Jun opplyser at selskapet kun ønsker seg firestjerners hotell.

Den andre hotellkjeden som ønsker seg til Norge er en europeisk småhotellkjede. Den tredje er en større kjede, som ikke er etablert i Skandinavia. 

Brustad mener Norge blir stadig mer interessant for utenlandske hotellaktører. Det skyldes oljen og landets gode økonomi.

– I tillegg ønsker mange opplevelser når de er på ferie. I Norge har vi mange opplevelsessteder, og det gjør oss attraktive, sier hun. 

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen