Flere bedrifter kommer til å slite i år, enn i fjor. Det mener analyselskapet Dun & Bradstreet.

Varsler om økt konkursrisiko

Analyseselskap sier risikoen har økt betraktelig i nesten alle bransjer, inkludert hotell- og restaurantbransjen. 

Data og analyseselskapet Dun & Bradstreet har offentliggjort en analyse som viser at 4588 bedrifter i Norge står i fare for å gå konkurs. Det melder E24

Dersom analysen har rett, vil dette bety at man får syv prosent flere konkurser enn på samme tid i fjor. De dystre utsiktene gjelder nesten alle bransjer. Verst er det i bygg- og anleggsbransjen, der 956 selskaper står i fare for å gå konkurs det neste året, men handel, hotell, og restaurantbransjen har også høy risiko for konkurs. Hele 3,5 prosent av alle bedrfiter innen hotell og restaurant er i faresonen, noe som er en økning på 6,4 prosent fra i fjor. 

Analysen er basert på Dun & Bradstreets bedriftsdatabase. Konkursrisikoen er basert på data om kredittverdigheten til norske aksjeselskaper, kombinert med historiske data om konkursrisiko for forskjellige negative hendelser.

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold uttaler til E24 at det har vært svært få hotellkonkurser, men en liten økning for restauranter. Hun forteller at det er mange nå som er bekymret for at lønnsoppgjøret blir for dyrt og at rentene ikke kommer ned så raskt.

– Det er derfor viktig ikke å øke belastningen på bransjen, nå og i tiden fremover, med kostnader eller restriksjoner som svekker bransjen, sier Krohn Devold til nettstedet. 

Powered by Labrador CMS