FIKK NEI: Hotellet blir ikke gjort om til boliger med det første.

Ønsket å gjøre hotell om til boliger - kommunen sa nei

KLP får ikke realisert planene om eldreboliger. 

KLP Eiendom, som eier eiendommen, ønsket å gjøre om Radisson Blu Park Hotel på Fornebu til boliger. Kommunen satt ned foten. 

– Dette er den fineste eiendommen på Fornebu, som egner seg veldig godt for bolig. Det er både brygge, sjø og en kjempefin kommunal park rett nedenfor eiendommen, sa utviklingsdirektør i KLP Eiendom, Eskild Rolstad til Asker og Bærums Budstikke i forrige uke.

KLP la blant annet frem planer om eldreboliger med tilgang til spesifikke tjenester og tilbud. De sendte en henvendelse til kommunen 11. mars, og nå har svaret kommet. Kommunen sier nei, med henvisning til bestemmelsene i kommunedelplanen. 

Dette er svaret fra kommunen: 

«I henhold til bestemmelser og retningslinjer til kommunedelplan 3, § 34.2, kan det innenfor dette feltet tillates hotell. I tillegg kan det i mindre utstrekning åpnes for bevertning. Det kan også åpnes for offentlig tjenesteyting innenfor deler av feltet. Bolig kan det imidlertid ikke åpnes for. Omfang av bolig innenfor det enkelte felt innenfor avgrensningen av KDP3 er for øvrig fastsatt i tabellen i § 35. Dersom det ikke er spesielt nevnt i bestemmelsene til det enkelte felt åpnes det ikke for bytte av arealbruksformål mellom felt.»

Rolstad sier til Budstikka at KLP ikke kommer til å klage på avgjørelsen fra kommunen, men utelukker ikke at KLP vil prøve på nytt om noen år.

Powered by Labrador CMS