Etter årelang prosess kan dette endelig bli realisert.

Ja til hotell etter 11 år

Eiendomsmilliardær sier dette er den lengste og dyreste byggesøknaden han har vært med på. 

Etter en 11 år lang drakamp med myndigheten har Magic Norway endelig fått tillatelse til å bygge hotell i lokalene som tidligere huset Tanks skole i Kong Oscars gate i Bergen. Det melder Bergens Tidende i dag. 

Tanks skole ble bygget i 1855, og var en fylkeskommunal videregående skole frem til Amalie Skram videregående skole sto klar i 2014. Bygget har forfalt over lang tid. 

Avslag på opprinnelig plan

Eiendomsmilliardær Tom Rune Pedersens konsern Magic Norway kjøpte skolebygget i Kong Oscars gate i Bergen fra Hordaland fylkeskommune i 2013, altså året før skolevirksomheten flyttet. Opprinnelig ønsket man å bygge en kultur- og konsertarena i det historiske bygget, som skulle romme 2000 mennesker. Det sa kommunen blankt nei til, og Magic Norway utarbeidet dermed et nytt konsept. 

Den nye planen innebærer å bygge 109 hotellrom, med servering første etasje og etablering av et nytt hage- og parkanlegg på den gamle skoleplassen. Nå er tillatelsene mer eller mindre på plass. 

HISTORISK: Edvard Grieg var blant de som tilbrakte skoleårene på Tanks skole.

Til Bergens Tidende kaller Tom Rune Pedersen rammetillatelsen de har fått "et kompromiss mellom fornuftig bruk og tilnærming til de historiske elementene som skal og må ivaretas". For eksempel vil fasadene ut mot gatene i hovedsak fremstå uendret. 

Tar forbehold 

I følge Pedersen er planen nå å bygge et designhotell som prismessig skal være midt på treet. Til Bergens Tidende understreker han samtidig at han tar forbehold om at han og styret orker å sette i gang en byggeprosess, etter 11 år med kjemping for å få tillatelsene på plass. 

–  Jeg har holdt på med eiendom i 43 år. Dette er den desidert lengste prosessen jeg har vært med på, både i Norge og utlandet. Det er også den dyreste byggesøknaden jeg noensinne har vært med på, sier Pedersen til avisen. 

Eiendomsmilliardæren hevder han aldri har hatt flere tilbydere som ønsker å kjøpe enn eiendom, enn han har hatt med gamle Tanks skole. 

Powered by Labrador CMS