• Hotell
  • Restaurant
  • Cafe
  • Bar
  • Nytt om navn
  • Stilling ledig

Meny

  • Hotell
  • Restaurant
  • Cafe
  • Bar
  • Nytt om navn
  • Stilling ledig

Frir til reisebyråene

Reisebyråene har aldri vært viktigere for hotellnæringen enn i dag, sier Karsten Møgster, den nye salgssjefen til First Hotels’ Vestlands- og Oslo-hotell.

– Eventyret har startet

Petter Stordalen var tett på den syvende himmel da han og Nordic Choice åpnet Clarion Hotel Helsinki.

Ny trio til Solera

Heidi Hiorth Wollmann, Martin Eide-Pettersen og Monika Tomter går til Solera. Samtlige tre blir nye brand managere.

Viste fram norsk sjømat i Dubai

Seafex-messen i Dubai er et eksotisk høydepunkt for norske eksportører som ønsker å finne kunder i regionen. Og årets messe har vært en stor suksess, sett med norske øyne.

64 norske i White Guide 2017

64 norske restauranter har fått plass i 2017-utgaven av White Guide Nordic og Maaemo er rangert som Nordens tredje beste restaurant. Se hele listen her.

Delt seier i lærlingecup

I går gikk Scandic Lærlingecup av stabelen i Haugesund hvor 10 lag kjempet om å bli årets kokkelærlinger i Scandic. Til slutt ble det delt seier mellom fire strålende fornøyde kokketalenter.

Bruker mest i vest

Vestlandet er den tredje største regionen i 2015 målt i antall overnattinger. Likevel var det her turister la igjen nest mest penger i Norge, viser tall fra Turistundersøkelsen til Innovasjon Norge.

Tredobler i Drammen

Scandic overtar to hoteller i Drammen og tredobler sin egen hotellkapasitet.

Lorry får sin egen akevitt

Lorrys kjente og ukjente venner og stamgjester stilte opp i de tradisjonsrike lokalene da kulturinstitusjonen fikk sin egen akevitt.

Nå kommer BW Plus til Oslo

I januar 2017 åpner det første Best Western Plus hotellet i Oslo – Best Western Plus City Hotel!

Ny gin med smak av Afrika

Elephant Gin er en ny gin-variant som ikke bare smaker godt. Den har også noble hensikter.

Blir ny sjef på Britannia

Mikael Forselius (42) er ansatt som ny hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim fra 1. februar 2017.

Ny pris til Thon Hotel Lofoten

Årets Matgledebedrift er kåret og vinneren heter Thon Hotel Lofoten.

Stordalen blir stor i Danmark

Petter A. Stordalen og hans Strawberry Property har kjøpt gigant-bygg sentralt i København og skal bygge et førsteklasses hotell med 380 rom.

Kongene av pinnekjøtt

Nortura er årets vinner av innkjøpsorganisasjonen Nores SA sin prestisjefylte pinnekjøttkåring.

Nå er de Nord-Europas beste

Reisemagasinet Condé Nast Traveler sine lesere har talt: THE THIEF er Nord-Europas beste hotell.

Har ståltro på Ferro

I dag åpner Scandic Vulkan sin splitter nye italienske restaurant Ferro. Vi fikk en sniktitt før åpningen.

Fortsatt populær

Den ferske bransjerapporten «Norsk Hotellnæring 2016» viser at Nordic Choice Hotels både er Norges største hotellkjede og mest populær blant gjestene.

Hotell-heder fra HSMAI

Det var flere hotellkjeder som hadde grunn til å juble under HSMAIs eventpriser. Se alle vinnerne her.

Gulating til Arendal

Gulating Gruppen kommer "hjem" og har inngått avtale med Arendals Bryggeri om produksjon av sine egne ølmerker.

Ny konge på frokost-tronen

Thon Hotel Lofoten er den nye frokostkongen i Norge. I går kveld vippet de Scandic Nidelven av tronen og sikret seg seieren i Twinigs Best Breakfast 2016.

Ny bok fra KA-kokker

Boknyheten Kok & stek viser hvordan du får et perfekt resultat når du varmebehandler grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. 

– Skinner som aldri før

Landets mest berømte hotell har vært gjennom et omfattende fornyelsesprosjekt og fremstår i ny-gammel drakt. Med en fersk utmerkelse tar de et selvsikkert skritt inn i fremtiden.

– Viktig å holde trykket oppe

Norske hotell har hatt sin beste sommer noen gang. Nå blir markedsføring enda viktigere, mener NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

Raser mot Siv

FrP sørger for enda mer handelslekkasje og Vinmonopolet er taperen. Det er den umiddelbare reaksjonen fra i Vin- og brennevinleverandørenes forening etter at finansminister Siv Jensen i dag la frem statsbudsjettet.

Går for OL-gull

I helgen skal kokkelandslaget kjøre full generalprøve i forkant av OL i Erfurt. Nå håper de på mye publikum på Mathallen i Oslo.

Nærmer seg åpning

Åpningen blir noe etter skjema, men nå nærmer det seg åpning av det nye Radisson Blu-hotellet på Gran Canaria.

– Drømmetrekning

Norge, med Christopher W. Davidsen og Håvard Werkland, skal konkurrere fra kjøkken 11 på dag én under Bocuse d´Or i Lyon. 

Dette er finalistene

Finalistene til Det Norske Måltid 2016 er nå klare, med stor geografisk spredning over hele landet. Se alle finalistene her.

Øl-avtale i boks

Strag-Gruppen landet øl-avtale med et av USAs mest kjente craft beer-bryggerier.

Går så det suser

Quality Hotell Sarpsborg er det hotellet i Quality-kjeden som går best. Det får hotelldirektør Richard Paulsen til å smile enda bredere enn vanlig.

Kaffe NM 2017 på SMAK

Nå skal Norges beste baristaer og kaffebryggere vise sine kunstner for hele den profesjonelle bransjen. Neste NM i Kaffe legges til SMAK 2017 på Lillestrøm.

Suveren Norgesmester

Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden utklasset de andre konkurrentene og gikk til topps i NM i kokkekunst.

Mystikk på THE THIEF

Inspirert av David Lynch’ filmklassiker Blue Velvet tar Amber Doe oss med inn i mystikken til klineleken 7 Minutes in Heaven i Apparatjik-suiten på THE THIEF. En syv minutters reise i lys, mørke, frykt, nysgjerrighet, kjærlighet og skuffelse.

Blide karer med sure varer

I helgen lanseres Norges første rene spesialister på brygging av surøl på øl-festivalen Vill & Syrlig i Oslo.

Facelift på Gardermoen

Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen har brukt sommeren på å renovere viktige deler av hoteller. Nå tror de på enda mer fornøyde gjester.

Maaemo innfører firedagersuke

– Det er på tide at vi tar tak i oss selv, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang.

Konkurranse: Har du "Norsk på menyen"?

Er du opptatt av å fremme norske råvarer og matkultur? Er formidling av opprinnelse og identitet en del av menyen på ditt spisested? Da bør du klikke her.

Klassiker på Bocuse-menyen

I dag slapp Bocuse d´Or informasjon om hvilke råvarer som skal utgjøre kjøttretten. Christopher Davidsen & co skal bryne seg på en fransk klassiker.

Dette er årets lokalmatgründer

Thorbjørnrud hotell og ysteri har forvandlet et nedslitt småbruk til et mønsterbruk, og har vist et utrettelig pågangsmot for norsk landbruk og matproduksjon. I helgen ble de kåret til årets lokalmatgründer.

Seterliv ga gjesteløft

Norefjell Ski & Spa har lagt en travel sommer bak seg. Mye av æres gis til konseptet Seterliv.

Tok sitt andre NM-gull

Mathias Venstad Nilsen (23) fra Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum gikk helt til topps for andre gang på rad under NM i kjøttfag i helgen.

Nytt gull til Kraftkar

Kraftkar fra Tingvollost vant NM-gull i gardsost under Matstreif i dag.

I dag åpner Matstreif

200 000 besøkende, delikatesser fra hele landet og et stappfullt program er noen av ingrediensene i helgens viktigste arrangement, Matstreif.

Gigantlager for Cater Storkjøkken

Cater Storkjøkken vokser stadig og trenger mer plass. Om et år vil et 16.000 kvadratmeter stort sentrallager i Lier stå klart.

Rive eller ikke rive?

Hotelleier Ola Moe har søkt Sogndal kommune om å få rive Hotel Mundal, men det siste han vil er å rive. Forvirrende, ikke sant?

Lillehammers «nye» møteplass

I dag forvandles Quality Hotel & Resort Hafjell til Meetingpoint Hafjell, Hotel & Resort når Pandox overtar driften.

Slik blir NM i kokkekunst

Med to uker igjen til dyst, er det meste klart for NM i kokkekunst.

Hotellvekst i 15 av 19 fylker

15 av 19 fylker kan vise til vekst i hotellovernattinger i første halvår i 2016 sammenlignet med første halvår i fjor.

Nå skal det trenes!

Norges Bocuse d´Or-team, med Christopher W. Davidsen i spissen, er endelig på plass i treningskjøkkenet. Nå starter jakten på edelt metall i Lyon.

Utvider samarbeidet

Altia Plc og Distell Group Limited har inngått en avtale om import og distribusjon av Distell International’s Scotch whisky.

Clarion-gjester får robothjelp

Clarion Hotel Amaranten i Stockholm er først i verden med å la en robot assistere gjestene på rommet.

Bjørvika-drøm i boks for Choice

Nordic Choice har landet nok et stort hotellprosjekt. I 2019 åpnes et spektakulært Clarion-hotell i Bjørvika i Oslo.

Planlegger The Well-hotell

«Rimi-Hagens» enorme badebalje The Well får trolig to nye naboer: et badeanlegg for barn og et stort spahotell. Hotelloppdraget går etter alle solemerker til Nordic Choice.

ASKO satser på hydrogen

Når ASKO skal bestille nye lastebiler satser de på hydrogendrevne biler. Målet er å bli klimanøytral.

Rekordtall for norske hoteller

Norske hoteller jubler. Overnattingstallet økte med tre prosent fra juni 2015 til 2,45 millioner overnattinger i juni 2016. Rekordtallene fortsetter i juli og august.

Kjellerpils er Norges beste

Da 25 pilsnere nylig ble testet stod Sundbytunet Kjellerpils igjen som Norges beste.

Gjør comeback i Nordic Choice

Daniel Stenbäck (48) gjør comeback og tiltrer som Direktør for Business Development i hotellkonsernet Nordic Choice Hotels.

20 ledige plasser igjen

Om én uke er det klart for HSMAI-dagen 2016. 100 plasser er revet bort, men er du rask kan du sikre deg en av de siste plassene.

Stavanger-suksess åpner i Bergen

26 North Restaurant & Social Club ble en umiddelbar suksess da den åpnet i Stavanger tidligere i år. Nå åpner samme type restaurant i Bergen.

Stjernestart for Hotel Fårup

Tre måneder etter åpningen av Hotel Fårup har hotellet oppnådd fem av fem stjerner på TripAdvisor.

Først ute med crossfit

Comfort Hotel Børsparken åpner Norges første hotell-CrossFit gym i samarbeid med Crossfit Christiania.

Verdensrekord til Scandic

En vill idé for et snaut år siden kulminerte med verdensrekord og en real folkefest i Bodø.

Michaela kapret drømmejobben

Michaela Blomqvist (28) er til daglig resepsjonssjef på Scandic Holberg i Oslo. Denne uken er hun hotelldirektør for Scandic To Go i Bodø i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Heder til trøndere

Flere «trønder-spesialiteter» ble nylig hedret av mat- og landbruksministeren.

Stolt av det nye bryggeriet

I forrige uke åpnet det splitter nye bryggeriet til E.C. Dahls i Trondheim. Nå blir det Ringnes' sitt flaggskip for spesialøl.

Rekordsommer i Sarpsborg

Mens utenlandske turister strømmer til Norge, rømmer norske turister til Sarpsborg.

Nå kan dette bli ditt

12.-14. august blir tidenes hotellmarkedshelg i Trondheim. Da legges nemlig inventar fra Britannia hotell ut for salg.

Ny app fra HANEN

HANEN lanserer en app for å gjøre norske bygdeperler lettere tilgjengelige.

Karla Siverts er død

Den kreftsyke kokkestjernen Karla Siverts er død, 29 år gammel.

Oslos nye "fjelltopp" er åpnet

Nye Summit Bar, på toppen av Radisson Blu Scandinavia Hotel, har åpnet dørene. Anerkjente Snøhetta står bak designet i det som er hovedstadens nyeste og mest sofistikerte skybar.

Gullmedalje til «billigvin»

The Black Shiraz fra Berton Vineyards sikret seg gull i årets utgave av San Francisco International Wine Competition.

Blir med i kampen mot matsvinn

Bare i Norge kastes det 360 000 tonn spiselig mat i året. Nå tar Scandic grep for å redusere matsvinnet på sine hoteller. Selvsagt med hjelp av en app.

Kåret til Norges beste spa-resort

Norefjell Ski & Spa ble i helgen kåret til Norges beste luksus spa-resort under World Luxury Spa Awards 2016. TTHE THIEF SPA vant i klassen Luxury Boutique Spa.

– Han er en desperat sjekker

At Petter A. Stordalen legger seg langflat etter konkurrentenes gjester, har naturlig nok ikke gått upåaktet hen hos konkurrentene. "Han er en desperat sjekker som ikke følger med i timen", er dommen fra Scandic-sjefen.

Går mot rekordsommer i fjellet

Norefjell Ski & Spa har doblet forhåndsbookingen på ferie- og fritid sammenlignet med i fjor, og går mot all-time-high i juni, juli og august. Svak norsk krone gjør at utenlandske turister valfarter til fjells.

Fra Plaza til Operaen

Mye er allerede klart rundt neste års utdeling av HSMAI-prisene. Nytt av året er at arrangementet flytter fra Radisson Blu Plaza til operahuset.

Koskenkorva tilbake til røttene

Legendariske Koskenkorva er relansert med nytt flaskedesign og tre nye smaker.

Dette er årets nordnorske bygg

Pingvinhotellet i Tromsø kan smykke seg med tittelen årets byggeprosjekt i Nord-Norge.

Begge parter har svart ja

Fellesforbundets medlemmer sa et klart ja til resultatet av meklingen på Riksavtalen. Også NHO har godkjent resultatet.

Clarion kledd i regnbuens farger

I forbindelse med Regnbuedagene i Bergen er samtlige Clarion-hotell ikledd regnbuens farger for å vise sitt engasjement for mangfold og inkludering.

Vil øke rekrutteringen

Bransjetungvektere oppretter stiftelse for rekruttering til restaurant- og matfag.

Redaktør:
Eskil Bjørshol

Annonsering:
Tore Nergaard
David van Dort

Besøksadresse:
Sofiemyrveien 6D
1412 Sofiemyr

Redaksjon:
[email protected]
(+47) 66 82 21 35

Postadresse:
Postboks 11
1411 Kolbotn

Salg:
Tore Nergaard
(+47) 916 14 050
David van Dort
(+47) 66 82 21 24

Annonsering

Personvernerklæring