Ny konge på frokost-tronen

Thon Hotel Lofoten er den nye frokostkongen i Norge. I går kveld vippet de Scandic Nidelven av tronen og sikret seg seieren i Twinigs Best Breakfast 2016.

Publisert Sist oppdatert

Scandic Nidelven har en imponerende seiersrekke bak seg og har vunnet den prestisjefylte konkurransen 10 år på rad. Nivået de har satt på frokosten har vært inspirerende for mange, og har vært med på å løfte hotellfrokosten til stadig nye høyder. Derfor har konkurransen også blitt stadig hardere og i år er det altså Thon Hotel Lofoten som er aller best og vinner av Twinings Best Breakfast.

– Det er en glede for Twinings Best Breakfast å se utviklingen som har skjedd på hotellfrokostene i Norge de siste årene til høyt internasjonalt nivå. Scandic har i mange år ledet an i denne utviklingen, og har inspirert og oppildnet konkurrentene til stadig forbedring. I år ga dette uttelling, og vi gratulerer de fortjente vinnerne, skriver arrangør Haugen-Gruppen i en pressemelding.

God spredning

I takt med at nivået er blitt høyere har det blitt enda jevnere i toppen, og i år ble det delt ut to tredjeplasser. Det er gledelig å se at tre store hotellkjeder er representert på pallen, og at vinnerne sprer seg over hele Norgeskartet, et tegn på at arbeidet med å forbedre frokosten er noe som kommer gjestene til gode over hele landet.

1.plass: Thon Hotel Lofoten

2.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

3.plass: Scandic Nidelven

3.plass: The Thief – Choice

Dårligere service

Thon Hotel Lofoten: Meget god frokost, hyggelig lokalet, pent og delikat oppdekning, hyggelig blid betjening. Meget godt utvalg av kvalitetsprodukter samt godt utvalg av lokale råvarer. En verdig vinner av årets konkurranse.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo: Meget god frokost, godt utvalg, gode råvarer. God logistikk. Hyggelig lokale på gateplan med nærhet til resepsjonen.

Scandic Nidelven: Oppdelingen er ikke like hyggelig som tidligere, og juryen opplevde dårligere service og engasjement en tidligere. Råvarene var ikke av samme høye kvalitet som tidligere, spesielt på charcuterie. Nidelven er et topp sted men nådde ikke denne gangen helt til topps.

The Thief - Choice: Gode på kvalitet og service. God kvalitet på maten, godt merket, og god oppfølging.

Ærespris

Scandic Hell har i mange år hevdet seg i toppen av konkurransen og i år havnet de rett utenfor toppen. Men prise ble det likevel, siden det ble delt ut en spesiell ærespris til frokostkokk Roger Johansen. Han har vært en av forkjemperne for frokosten på Scandic Hell, og har i en årrekke jobbet utrettelig for kvaliteten på frokosten. Han har jobbet for at hver enkelt gjest skal være fornøyd, og han har både vært kreativ og serviceinnstilt i sitt arbeid med gjestene, skriver arrangøren.

Juryen:

Juryen har i år bestått av Lars Erik Underthun, Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og president i Bocuse d'Or Norge. Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist. Det 3. jurymedlemmet er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

 

Powered by Labrador CMS