Stordalen blir stor i Danmark

Petter A. Stordalen og hans Strawberry Property har kjøpt gigant-bygg sentralt i København og skal bygge et førsteklasses hotell med 380 rom.

Publisert Sist oppdatert

Det var danske TV2 som først meldte at Petter Stordalen har kjøpt den 25 000 kvadratmeter store Centralpostbygningen i sentrum av København. Og den norske hotellkongen har store planer.

– Målet er å skape et av Københavns beste hoteller midt i smørøyet for kultur, transport og shopping, lyder det fra han danskene omtaler som «norsk rigmand».

Han fortsetter:

– Det som skjer i området omkring ”Postgrunden”er noe av det mest spennende som skjer i København akkurat nå. Målet er å skape et av Københavns beste hoteller. Hotellet kan rett og slett ikke bli mer sentralt. Vi har en ambisjon om å sette vårt preg på bybildet og byutviklingen som pågår i området, sier Stordalen til dansk TV2.

Sentral plassering

Hotellet blir liggende i hjertet av byen – rett ved siden av Hovedbanegården og Tivoli. Hele området rundt Centralpostbygningen, skal omdannes til et helt nytt bykvartal med business, shopping, restauranter, næringsliv og boliger for både københavnere og tilreisende. Centralpostbygningen er første synlige skritt på veien mot områdets transformasjon.

I praksis handler det om et hotell med cirka 380 rom fordelt over tre etasjer. Videre heter det at hotellet skal rette seg mot «kvalitetsbevisste forretningsgjester og turister», og gjestene vil blant annet få tilgang til konferensefasiliteter, wellness og fem forskellige restaurant- og barkonsepter. Tanken er at hotellet skal være en destinasjon i seg selv og skille seg ut med en unik historie gjennom innredning, design og kunst. (Saken fortsetter under bildet.)

Ikke ukjent med post

Centralpostbygningen ble bygget i 1912 og har i mange år huset det danske postvesenet. Og Stordalen er langt fra fremmed for gamle postbygg fra før. I 2012 åpnet han Clarion Post i Gøteborg, også det i et tidligere hovedpostkontor.

Det er som nevnt Stordalens eiendomsselskap, Strawberry Property, som har kjøpt Centralpostbygningen av Danica Ejendomme, som står for utviklingen av hele Postgrunden. 

– Da jeg hørte at postbygningen var til salg, tenkte jeg med en gang at dette kan bli et førsteklasses hotell. Post handler jo om kommunikasjon mellom mennesker og denne bygningen er derfor det perfekte sted å bringe mennesker sammen. Derfor liker jeg tanken på at Centralpostbygningen nå, som Fugl Fønix, gjennoppstår som hotell, sier Petter A. Stordalen, i en pressemelding.

Blir frittstående

Centralpostbygningen i København blir et frittstående hotell på linje med Skt. Petri i det indre København, THE THIEF i Oslo, samt At Six og Hobo i Stockholm. Disse hotellene har til felles at de skal være destinasjoner i seg selv og skille seg ut med en unik historie reflektert i innredningen, design og kunst. Hotellet får ca 380 rom fordelt på tre etajser. Hotellet får også en avdeling for konferanse og wellness samt fem forskjellige restaurant- og barkonsepter.

– Hvert hotell vi utvikler er skapt for en kresen målgruppe, med historien, bygget og områdets kvaliteter som utgangspunkt. Nå begynner den spennende prosessen med konseptutvikling. Det eneste vi vet er at vi vil skape et moderne, førsteklasses hotell som trekker på det ypperste innen design, kunst, interiør, gastronomi og service, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

PS: Det er forøvrig ikke første gang Stordalen satser stort i Danmark. Etter finanskrisen på midten av 2000 kvittet han seg med alt av danske hoteller og har i ettertid omtalt "Danmarks-fadesen" som hans mest kostbare bommert.

Fakta om hotellet

· Åpner i 2020

· Får cirka 380 rom

· 1.200 m2 stor konferansesal

·  Egen wellnessavelding

· Fem ulike restaurant- og barkonsepter, blant annet en vin- og cocktailbar og et brasserie

·  Hotellet skal åpne i 2020. 

Powered by Labrador CMS