Klassiker på Bocuse-menyen

I dag slapp Bocuse d´Or informasjon om hvilke råvarer som skal utgjøre kjøttretten. Christopher Davidsen & co skal bryne seg på en fransk klassiker.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det altså klart hvilke råvarer Christopher Davidsen & co. skal bruke i Bocuse d´Or. I hvert fall i sin kjøttrett.

Når den 30. utgaven av Bocuse d´Or går av stabelen i Lyon i januar, skal nemlig Christopher W. Davidsen og Håvard Werkland tolke og servere en kombinert rett av Bresse-kylling og skalldyr. (Saken fortsetter under bildet.)

Hyllest av røttene

Følgende pressemelding er mottatt i dag:

I anledning Bocuse d´Or sitt 30 års jubileum har den internasjonale organisasjonskomitéen besluttet å fornye konkurransen ved å foreslå et nytt tema for oppskriften som skal presenteres på fat (altså kjøttretten). Det er både en hyllest til konkurransens røtter og samtidig gir det kandidatene frie tøyler når det kommer til kreativitet.

For å feire byen Lyon og Paul Bocuse- den visjonære kokken og konkurransens far skal temaet som presenteres på fat være «Bresse Chicken og shellfish», altså en tolkning av den berømte Lyon-oppskriften «Chicken and crayfish»

Teamet forener kjøtt og skalldyr på en unik måte. Det er også universelt, siden kylling, kreps, hummer, krabbe osv. er tilstede i alle kulturer og land som er representert i Bocuse d´Or.

24, og 25. januar skal kandidatene forberede et måltid til 14 personer som integrerer Bresse-kylling, de utvalgte skalldyrene og tre garnityrer.

Skal analyseres nøye

– Dette er spennende, sier daglig leder i Bocuse d´Or Norge, Arne Sørvig.

Han tenker allerede i retning av forberedelser og økonomi.

– Nå skal vi bruke litt tid på å se hva det innebærer i praksis, men det synes klart at Bocuse-organisasjonen har gått for en klassisk fransk rett. Men her tror jeg det skal være gode muligheter for å kunne forberede seg godt. Når det er sagt er ikke Bresse-kylling en veldig billig råvare, så kanskje klarer vi å finne en norsk kylling som ligner nok til at teamet kan trene på det, nærmest tenker han høyt. Uansett så kan du være sikker på at Bresse-kyllingen skal analyseres ned til minste detalj, sier Sørvig.

Råvarene i fiskeretten er foreløpig ikke offentliggjort. De er ventet å komme rundt to måneder før konkurransen, altså i slutten av november.

Vi har foreløpig ikke oppnådd kontakt med Norges håp Christopher W. Davidsen for å høre hva han tenker om råvarene.

 

Powered by Labrador CMS